30 ruj 2023
Mazija uoči prve utakmice sezone i gostovanja u Puli: Ovo je veliki test za mene i moje igračice!
Košarka

Mazija uoči prve utakmice sezone i gostovanja u Puli: Ovo je veliki test za mene i moje igračice!

Veliki ispit u prvom kolu u novoj sezoni Prve hrvatske ženske košarkaške lige očekuje u subotu u Puli košarkašice Zadra. Kad se kaže ispit tu se prvenstveno misli na sve one odgovore koje će ova utakmica ponuditi igračicama i stručnom stožeru ŽKK Zadar. Pripreme za razliku od ranijih sezona definitivno nisu odrađene na način na koji je stručni stožer to zamislio. Rijetko kad je kompletna ekipa bila na okupu, igračice su se priključivale treninzima u tjednim intervalima, a pripremnih utakmica nije bilo niti približno onoliko koliko bi bilo potrebno za ikakavu procjenu stvarnih mogućnosti ovoseznoske ekipe. Iz svih ovih razloga ova je utakmica i svojevrsni test te pokazatelj onog dijela koji je ostao iza košarkašica Zadra, ali isto tako i pogled prema onim stvarima na kojima će se morati dodatno poraditi i eventualno ispraviti u hodu između dva kola. Iako ekipa ove godine izgleda prilično dobro, sa mladim domaćim snagama te povratnicama u klub, bit će potrebno puno vremena da se sve to objedini u savršeno podmazani stroj. A vremena za tako nešto baš i nema previše. Prvo kolo je na vratima. Protivnik i nije baš prezahtjvan iako je Pula, pogotovo u svojoj dvorani, jedna neugodna ekipa, dobro posložena i dobro vođena od strane iskusnog trenera Ivana Đukića koji ih u kontinuitetu vodi već dugi niz godina. Evo što o periodu koji je ostao za njima kaže trenerica ŽKK Zadar, Marija Mazija.
“Pa mogu biti zadovoljna u onom dijelu u kojem smo pripreme započeli na vrijeme i što nam se u onom kondicijskom dijelu priključio Josip Pantalon koji radi izvrstan posao i kojeg su cure vrlo brzo prihvatile. No, ne mogu biti zadovoljna s činjenicom da smo gotovo cijeli pripremni period odradili s mlađim igračicama, dok su nam se ostale cure priključivale postepeno kroz naredne tjedne. Jako je teško bilo organizirati sve treninge kad se svako malo pojavi netko novi kojeg moraš priključiti sistemu. Ipak, unatoč svemu zahvalila bih se povratnicama u ŽKK Zadar koje će igrati za nas bez naknade jer su pokazale koliko vole ovaj klub i grad i svaka im čast na tome.”
O protivniku u prvom kolu, Puli.
“Pa Pula je uistinu jedan težak protivnik koji kod kuće uvijek igra dobro. Jako su dobro pokrivene unutar reketa i imaju dobru kontrolu skoka u oba pravca. No, ako se uspijemo “potući” u toj unutarnjoj igri onda možemo nešto očekivati od napada. Imamo mali problem jer smo na poziciji razigravača ostali samo na Niki Jelenković (Tea Turić slomila nos op.a), pa ćemo u tom dijelu morati nešto poduzeti. Nadam se da ćemo unatoč manjku pripremnih utakmica dobro odreagirati protiv Pule i pokušati izvući maksimum iz te utakmice.”
Utakmice koja u dvorani Patinaggio u Puli u subotu počinje u 18 sati.