28 ruj 2023
Streličarka SK Zadar, Luana Blaslov prvakinja Hrvatske u zakrivljenom luku, Darko Polić srebni kod veterana dugim lukom
Naslovna slider

Streličarka SK Zadar, Luana Blaslov prvakinja Hrvatske u zakrivljenom luku, Darko Polić srebni kod veterana dugim lukom

U subotu, 23. rujna 2017. godine, održano je Prvenstveno Hrvatske u streličarstvu u organizaciji Streličarskog kluba “Zadar” i Hrvatskog streličarskog saveza.

Klub broji svega 7 godina postojanja i do sada su imali priliku organizirati dva natjecanja međunarodnog karaktera. Zadovoljivši uvjete HSS-a, sa zadovoljstvom su se prihvatili organizacije Državnog prvenstva.

Sunčan dan s tek daškom vjetra na prekrasnom terenu NK “Dalmatinac” (Crno) bio je izvrstan za ostvarivanje vrijednih rezultata.

Među čak 123 prijavljenih natjecatelja nastupali su i naši: Darko Polić Barba (veteran, dugi luk), Josip Šare (senior, dugi luk),  Domagoj Nekić (senior, složeni luk), Ivan Božić (senior, složeni luk), Igor Torić  (veteran, zakrivljeni luk) i Luana Blaslov (seniorka, zakrivljeni luk).

U prvom kolu kvalifikacija streličari SK „Zadar“ostvarili su sljedeće rezultate:

Darko Polić Barba – 311 krugova, 2. mjesto

Josip Šare – 257 krugova, 6. mjesto

Domagoj Nekić – 336 krugova,

Ivan Božić– 308 krugova, 10. mjesto

Igor Torić – 241 krug,  7. mjesto

Luana Blaslov – 302kruga, 1. mjesto

U drugom dijelu kvalifikacija Polić je konstantnim pucanjem ostvario finih 311 krugova. Josip je ispucao 294 kruga – rezultat podebljan za čak 37 krugova –, dok je Nekić ostvario 329 krugova, a Ivan 295 krugova. Igor je ispucao 235 krugova,a Luana je ostvarila nešto slabiji rezultat (281)s obzirom na prijašnju seriju pucanja.

Po konačnom poretku, naši su natjecatelji zauzeli sljedeća mjesta:

Darko Polić Barba – 622kruga, 2.mjesto

Josip Šare – 551 krug, 6. mjesto

Domagoj Nekić – 665 krugova, 6. mjesto

Ivan Božić–603 krugova, 10. mjesto

Igor Torić –476 krugova, 7. mjesto

Luana Blaslov – 583 kruga, 2. mjesto

Prema ostvarenom rezultatu u eliminacijski dio natjecanja ulaze:

Darko, Josip, Domagoj, Igor i Luana. Nažalost, Igor (veteran zakrivljenim lukom) je osjetio manjak snage, stoga odustaje od nastupa u eliminacijama.

U konkurenciji seniora složenim lukom, Domagoj u prvi dvoboj ulazi sa trećeplasiranim Ivanom Markešom (SK Agram) te nažalost gubi rezultatom 149:130 i ispada u četvrtini finala.

U konkurenciji seniora dugim lukom Josip se suočava s Enijem Vučetom (ZGSK) pa ipak pokazuje umješnost i pobjeđuje rezultatom 6:2. U polufinalu ga je dočekao Marko Ivšak (ZGSK) od kojeg nažalost gubi rezultatom 6:0. U napetoj borbi za broncu – mogućnost da izjednači rezultat na 5:5 onemogućio je pogodak slabe dvice, uz jaku desetku i osmicu – naposljetku gubi rezultatom 7:3 od iskusnog Davora Pejnovića (SK Grebengradski streličari).

U konkurenciji veterana dugim lukom Darko Polić Barba suočava se sa Zdenkom Videcom (SK Sisak) i neupitno pobjeđuje rezultatom 6:2. Pobjeda u polufinalu dovodi ga do borbe za zlato zajedno s dugogodišnjim prijateljem Tomislavom Nemetom  (SK Kuna). Nemet zasluženo uzima zlato rezultatom 7:1, a Darko osvaja ništa manje sjajnije srebro! Time je pokazao da još uvijek ozbiljno konkurira u svojoj natjecateljskoj kategoriji. Bravo Barba!

Luana Blaslov, seniorka zakrivljenim lukom, u prvom se dvoboju našla sa Viktorijom Sukser (PSK Zagreb 1955). Iz razvučenog meča nagomilanog slabim pogocima Luana ipak izlazi kao pobjednica (6:4).Ovakav joj ishod nije osigurao dovoljnu količinu adrenalina za dvoboj koji je uslijedio s Anom Žitnik (PSK Zagreb 1955). Međutim, prava riječ-dvije upućene od trenera Dražena Furdija dale su rezultat kakav smo priželjkivali. Obje su streličarke stigle do zadnjeg seta odličnim pucanjem unutar osmice. U zadnjem setu presudile su Luanine desetke i devetka (7:3). Osvaja zlato i naslov Državne prvakinje vanjskog metnog kola 2017. godine!

Ovim putem bismo pozvali znatiželjnike da nas posjete i doznaju zašto se u streličarskom krugu, čim se jednom uđe, ostaje.

Posjetite našu web stranicu www.skzadar.com i

Facebook stranicuwww.facebook.com/strelicarski .klub.zadar/

Za sve informacije slobodno nam se obratite na e-mail strelicarski.klub.zadar@gmail.com

Foto: SK Zadar