28 ruj 2023
F. Milin: Zbog političke situacije nismo nastupili na kvalifikacijama za Azijsko prvenstvo. Čekam da vidim što i kako dalje.
Naslovna slider

F. Milin: Zbog političke situacije nismo nastupili na kvalifikacijama za Azijsko prvenstvo. Čekam da vidim što i kako dalje.

Zadarski nogometni stručnjak Ferdo Milin, od srpnja se nalazi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Preuzeo je Ferdo ulogu izbornika njihove selekcije do 17 godina.

Netom nakon toga doveo je reprezentaciju UAE i na pripreme u Sveti Martin na Muri. Sve to bilo je s ciljem kako bi se što bolje pripremili za ono što ih je trebalo očekivati u rujnu, kvalifikacije za Azijsko prvenstvo dogodine.

Katar, UAE, Jemen i Bangladeš su bili u skupini. Nažalost, do utakmica nije došlo. Koji su razlozi tome, Milin je pojasnio.

„Katar je bio domaćin, međutim, možete i pretpostaviti zašto nismo otišli. Razlog je politička sitaucija tako da je taj turnir pošao bez nas. Azijsko prvenstvo je osigurao Jemen a mi ćemo morati pričekati iduće kvalifikacije. Jako mi je žao, odradili smo ipak dobro pripremni dio i bio sam optimist uoči kvalifikacija. Ljudi koji vode Savez procijenili su da stanje ipak nije najbolje i ostali smo kući“.

Što sada Ferdu očekuje.

„Imam dvogodišnji ugovor s njima. Čekam da vidim što i kako dalje. Nastavlja se rad samo se sada sve bazira na turnirima koje ćemo igrati diljem svijeta. Igrači su u svojim klubovima, počela im je liga, to bi vam ukratko bilo to“.