28 ruj 2023
Pera zbog ozljede predala meč drugog kola kvalifikacija na WTA turniru u kineskom Wuhanu!
Naslovna slider

Pera zbog ozljede predala meč drugog kola kvalifikacija na WTA turniru u kineskom Wuhanu!

Bernarda Pera nije uspjela ući u glavni ždrijeb turnira u kineskom Wuhanu. Bernarda je tijekom prvog seta ozlijedila zglob na lijevoj ruci te je zbog bolova morala na kraju predati meč Amerikanki Christini McHale pri njenom vodstvu od 1:0 u setovima.

“Nažalost, morala sam predati meč drugog kola zbog ozljede zgloba lijeve ruke koja se dogodila sredinom prvog seta. Stisnula sam zube i odigrala set do kraja, no morala sam ipak na teren pozvati medicinsku službu. Kako je prošlo nekoliko minuta zglob mi se ohladio i bol je postajala sve jača i jača.”

S ovom ozljedom Pera je završila turneju po Aziji.
“Da. Trebala sam odigrati još najmanje jedan ili dva turnira ali kako sad nekoliko dana neću moći trenirati to onda nema smisla. Sve u svemu zadovoljna sam s nastupima po Aziji. Pokazala sam sama sebi da spadam među 100 najboljih igračica svijeta. Moram reći i to kako se veselim povratku u Zadar.”
Dobrim igrama na turneji po Aziji Pera bi na novoj WTA ljestvici trebala otići nekoliko mjesta prema gore što bi značilo i njen novi najbolji ranking karijere.