22 ruj 2023
Streličarski klub Zadar ove subote domaćin državnog prvenstva
Naslovna slider

Streličarski klub Zadar ove subote domaćin državnog prvenstva

Prvenstvo Hrvatske u streličarstvu održat će se u subotu, 23. rujna 2017. godine, na terenu NK „Dalmatinac“, Crno – Zadar. Natjecanje ovog kalibra prvo je koje održava Streličarski klub „Zadar“.

Klub broji svega 7 godina postojanja i do sada je bio organizator dvaju natjecanja u streličarskom sportu međunarodnog karaktera. Dobne kategorije u kojima će se streličari natjecati na Državnom prvenstvu jesu: kadetkinje i kadeti, juniorke i juniori, seniorke i seniori te veteranke i veterani. Stilovi u kojima će se ogledati natjecatelji jesu: zakrivljeni luk, složeni luk, goli luk, standardni luk i dugi luk.

SK „Zadar“ prvenstveno okuplja ljubitelje streličarstva, djecu, mladež i odrasle osobe. Trenutno broji oko 40 članova i broj zainteresiranih konstantno raste. Među članovima Kluba jaka je želja za radom sa mlađim dobnim kategorijama stoga će se natjecateljski kadar u skoro vrijeme pojačati sa kadetskim ekipama i ekipama mlađih dobnih kategorija do 14 godina starosti.

Zanimljiva je činjenica da je streličarstvo aktivnost za cijelu obitelj, prema individualnim preferencijama i potrebama. Razne vrste lukova zadovoljit će različite želje pojedinaca; od tradicionalnog ili dugog luka (longbow), pa do zakrivljenog (recurve) – jedina vrsta luka dopuštena na Olimpijskim igrama – te složenog (compound) kao produkta tehnološkog doba. Jedan je od rijetkih sportova koji na istu liniju stavlja sve svoje natjecatelje, bez obzira na dob, spol, fizičku spremnost i/ili eventualne tjelesne teškoće.

Kroz razne prezentacije i Dane otvorenih vrata SK „Zadar“ kontinuirano nastoji upoznati zainteresirane sa streličarskim sportom te s radom Kluba i nužnim „prvim koracima” novaka u bavljenju streličarstvom, rekreacijski i/ili natjecateljski. Klub ostvaruje odlične natjecateljske rezultate, što individualno, što ekipno – ima državne prvake i višestruke državne rekordere – te nastavlja prenositi znanje i entuzijazam.

Nakon Državnog prvenstva slijede pripreme i početak dvoranske sezone 2017./2018. godine. Ove godine imaju i veći broj natjecateljskih snaga u pripremi za dvoranska natjecanjaJ

U potrazi su za dvoranom za održavanje treninga kako bih članovima pružili kvalitetnije i primjerenije uvjete za treniranje! Ovim putem mole udruge i ostale subjekte na području našeg grada koji koriste prostore Grada ili imaju vlastite prostore, ako imaju viška prostora i termina da im se jave, to bi im puno značilo! Nemaju velike zahtjeve što se tiče prostora, za treninge im je dovoljan prostor duljine najmanje 20m, širine najmanje 10m, da ima priključak na električnu mrežu i mogućnost grijanja..

Za sve informacije slobodno se obratite na:

Web stranica: www.skzadar.com

Facebook: www.facebook.com/strelicarski.klub.zadar/

E-mail: strelicarski.klub.zadar@gmail.com

Maja Pavković 098 315 082