01 lis 2023
Naglić nakon poraza od Bayerna: Profitiramo igrajući ovakve utakmice! Đorđević: Moramo još raditi na otklanjanju grešaka u igri!
Košarka

Naglić nakon poraza od Bayerna: Profitiramo igrajući ovakve utakmice! Đorđević: Moramo još raditi na otklanjanju grešaka u igri!

Na konferenciju za medije nakon utakmice između KK Zadar i Bayerna iz Minhena prvi se u press salonu dvorane naVišnjiku pojavio trener njemačke momčadi i jedna od najvećih zvijezda netom završenog Eurobasketa, Aleksandar Đorđević.

„Snažna utakmica koju smo vrlo dobro otvorili zahvaljujući ozbiljnom pristupu. Zadar se u drugoj četvrtini adaptirao na našu obranu, zaigrali su s tri visoka igrača na što neko vrijeme nismo imali rješenja te su pokazali kvalitetu i talent. Nedostaju nam tri važna igrača koji su dobili nekoliko dana odmora nakon Eurobasketa. To su Lučić, Mačvan i Jović i to se osjetilo na našoj igri. Moji igrači su u zavidnoj fizičkoj kondiciji i po tom pitanju mogu biti zadovoljan.  S druge strane, imali smo previše izgubljenih lopti, ponavljamo individualne greške iz prošle sezone i to moramo otkloniti. Prvi puta sam u dvorani Krešimira Ćosića i dvorana je fenomenalna.“

Zadovoljan igrom svoje momčaddi bio je i trener Zadra Aramis Naglić, koji ej rekao kako bi volio da njegova ekipa igra više ovakvih utakmica.

„Kad bi igrali više utakmica s ovakvim protivnicima jer bi uz ovakve protivnike i moji igrači postajali bolji. Početak utakmice je bio prilagodba na protivnika koji igra jednu višu raznu košarke. Odigrali smo jednu utakmicu s kojom ne možemo biti nezadovoljni s obzirom na skraćenu rotaciju. Ovo su utakmice u kojima se svaka greška plaća i mislim da ćemo itekako profitirati u njima.“

Neizbježna su bila pitanja o igri Luke Božića i Domagoja Vukovića, koji su se, uz Krajinu, najviše svidjeli na učerašnjoj utakmici.

„Luka je odigrao jako dobro, pogotovo kad uzmemo u obzir da je s nama tek dva dana. Unio je sjajnu energiju i već sada pokazao da će biti sjajno pojačanje. Vuković je pokazao da ima potencijala na poziciji krila, pogotovo u obrambenom dijelu i skok igri“, zaključio je Naglić.