28 ruj 2023
D. Mavra: Spreman sam i jedva čekam početak ACB lige
Košarka

D. Mavra: Spreman sam i jedva čekam početak ACB lige

Završne pripreme pred početak sezone u svom novom klubu, španjolskom Joventutu odrađuje zadarski košarkaš Dominik Mavra. Put Badalone, Mavra je otišao netom nakon što mu se Aleksandar Petrović zahvalio i nije ga vodio na Eurobasket.

Kako se snašao u novoj sredini u članu ACB lige rekao je sljedeće.

„Izvrsno, imam riječi samo hvale na sve do sada. Odmah se vidi da je klub vrhunski organiziran, zna se tko je za što zadužen. Moje je samo trenirati i biti što bolji na parketu“.

Sezona brzo počinje.

„Jeste, mi smo se tek nedavno kompletirali kada nam se s Eurobasketa vratio Poljak, Gielo. Radi se odlično, trener Ocampo je jako zahtjevan, ništa se ne prepušta slučaju. Ono što mi se kod njega posebno sviđa je da je na glasu kao stručnjak koji jako voli mlade igrače a i sam Joventut kao klub uvijek je svoju igru bazirao na mladosti. Vidim tu svoju šansu, nastojat ću ugrabiti i iskoristiti svaku priliku koju dobijem“.

Planovi u sezoni.

„Činjenica je da budžet kluba nije onakakv kakav je ranije bio. S tim su i ciljevi nešto manji. Prvenstveno u ligi je želja izboriti ostanak, sve drugo više postignuto bilo bi fenomenalno. I u Europi imamo ambicija, imamo tri kola pretkvalifikacija za Champions ligu. Nadamo se da ćemo ih uspješno apsolvirati i plasirati se u to natjecanje. Ja sam spreman, i stvarno se jako veselim i s nestrpljenenm očekujem početak sezone“.

Dominiku želimo puno sreće. Njegove igre s radošću će se pratiti i u rodnom mu Zadru.

Foto: Club Joventut Badalona