28 ruj 2023
B. Miletić: Cure su dale svoj maksimum i moram biti zadovoljan
Naslovna slider

B. Miletić: Cure su dale svoj maksimum i moram biti zadovoljan

U drugoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, hrvatska ženska reprezentacija izgubila je u Varaždinu od Švedske s 2:0. I više nego doabr otpor pružile su naše cure favoriziranim gošćama koje po kvaliteti spadaju u sami vrh ženskog europskog nogometa.

Do 62. minute nije bilo pogodaka, tada je Švedsku u vodstvo dovela Hartig a za konačnih 2:0 u drugoj minuti sudačke nadoknade pogodila je Asslani.

Osvrt na susret dao je izbornik Hrvatske, zadarski stručnjak Božidar Miletić.

„Jedino što mogu je čestitati svojim curama na prikazanom. Ostavile su srce na travnjaku. Čak smo mogli stići i do boda, pred kraj susreta igra se otvorila i bilo je šansi za izjednačenje. Mi nismo postigli pogodak, Šveđanke jesu. Ja sam zadovoljan, dali smo svoj maksimum što je najvažnije. Pokazali smo da protiv svakog možemo igrati i veselimo se nastavku kvalifikacija“.

Hrvatsku reprezentaciju do kraja ove godine čekaju još dvije utakmice .19. listopada gostujemo u Mađarskoj, a pet dana kasnije domaćini smo Danskoj.

Spomenimo i to da je uz izbornika Miletića u stožeru naše reprezentacije i ovog puta bio zadarski dvojac Jure Perković, kondicijski trener te trener vratarki, Krešo Jaklin.