16 lip 2024
Svjetski majstori u minigolfu dolaze u Zaton
Naslovna slider

Svjetski majstori u minigolfu dolaze u Zaton

Nakon što su se slegli dojmovi održanog Svjetskog prvenstva u minigolfu za gluhe i World Adventure Golf Mastersa, turističko naselje Zaton Holiday Resort je prvi put u Hrvatskoj od 20. do 23. rujna domaćin Svjetskog prvenstva u minigolfu. Svečano otvorenje ove sportske atrakcije na rasporedu je u ponedjeljak 18. rujna.

Sudjelovat će preko 160 natjecatelja iz dvadesetak zemalja kao što su Njemačka, Australija, Brazil, Kanada, Kina, Indija, Japan, Novi Zeland, Rusija i nekoliko europskih zemalja te je ovo prvi put u povijesti da sudjeluju natjecatelji s ukupno pet kontinenata.

„U natjecateljskom dijelu možemo očekivati najnapetiju bitku ikada jer je ovo neutralan teren za sve natjecatelje, nitko nema prednost domaćeg terena. Uvjeti su izvrsni, a drago mi je da su nam se priključile i nove zemlje“, rekao je Pasi Aho, direktor turnira u ime Svjetske minigolf federacije (WMF).

Prvo svjetsko prvenstvo održano je 1991. godine u Oslu i od tada se igra svake dvije godine tako da je ovo 14. izdanje. Natjecateljski dio trajat će četiri dana te je podijeljen u tri različita dijela. Prvi tri dana kombiniraju individualnu i ekipnu igru, a posljednji dan igraju najbolji od najboljih; 32 muškarca i 16 žena igrat će jedni protiv drugih za medalju u individualnoj kategoriji.

Zadnje prvenstvo održano je 2015. godine u Lahtiju u Finskoj na kojem je reprezentacija Njemačke bila najbolja u timskoj igri u muškoj i ženskoj kategoriji, a zlatne medalje za individualnu igru također su osvojili Nijemci, Stefanie Blendermann i Marcel Noack.

„Svjetska minigolf federacija na početku godine odlučila je da želi izaći iz okvira uobičajenih minigolf klubova i zemalja, želimo upoznati i ostale s čarima ovog sporta. Zaton Holiday Resort, kojeg je kao domaćina predložio Hrvatski minigolf savez, nametnuo se kao logično rješenje jer pruža sve što je potrebno na jednom mjestu, od smještaja, terena pa do gledateljskog dijela. Zaton je idealna lokacija za ovakvo prvenstvo i nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti našu suradnju“, rekao je Simon Levander iz organizacijskog tima.

 

Foto: Stipe Surać