03 pro 2023
Veliki bod Hrvatske ženske nogometne reprezentacije na gostovanju kod Ukrajine
Naslovna slider

Veliki bod Hrvatske ženske nogometne reprezentacije na gostovanju kod Ukrajine

Bolje otvaranje kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Hrvatska ženska nogometna reprezentacija koju vodi Zadranin, Božidar Miletić nije mogla niti poželjeti.

Nakon sraza odigranog u Kijevu s favoriziranom Ukrajinom rezultat je bio 1:1. Izjednačujuči pogodak kojim su Hrvatice stigle do velikog boda postigla je Rudelić u 92. minuti utakmice.

„Odigrali smo sve kako smo i planirali. I kad smo ostali s igračicom manje i kad smo gubili imali smo svoj cilj, zadržali smo mirnoću i na kraju smo i iznenadili Ukrajinu. Vjerovali smo svi da to možemo a ono što je najbitnije počele su vjerovati i igračice. Definitivno, ovo je veliki uspjeh hrvatskog ženskog nogometa iako se nikako ne mogu oteti dojmu da smo ostali u kompletnom sastavu da bismo i dobili utakmicu. Čestitam i svom stožeru na odličnom skautingu i analizi svakog detalja protivničke ekipe“ – rekao je Miletić.

Hrvatske nogometašice novi ispit imaju u Varaždinu već u utorak s početkom u 18 sati. Snage će odmjeriti sa Švedskom, reprezentacijom iz samog vrha europskog nogometa.

Mi čestitke osim Miletiću, upućujemo i preostalom zadarskom dvojcu u reprezentaciji, kondicijskom treneru Juri Perkoviću i treneru vratarki, Kreši Jaklinu. Svaka čast dečki.

Foto:HNTV