28 svi 2023
KK Zadar ovog vikenda nastupa na pripremnom turniru u Mađarskoj!
Košarka

KK Zadar ovog vikenda nastupa na pripremnom turniru u Mađarskoj!

Košarkaši Zadra jutros su krenuli put Mađarske gdje će u subotu i nedjelju nastupiti na dvodnevnom pripremnom turniru na kojem uz njih sudjeluju još momčadi Pecsi i Kaposvari iz Mađarske te Svitany iz Češke. Očekivanja od nastupa u Mađarskoj ponudio nam je trener Zadra, Aramis Naglić.

„Očekivanja od turnira u Mađarskoj su odigrati najbolje što se može. Još uvijek kasnimo sa sastavljanjem momčadi, ali raduje me povratak Vladovića i Brzoje u sastav. Siguran sam kako će sada sve to skupa izgledati puno ozbiljnije. Moram reći i kako s nama ne putuje Nathan Taphorne za kojeg sam procijenio da nije ispunio kriterije za igranjem ABA lige. Klub, to moram napomenuti, on nije koštao ni lipe jer je bio tu na probnom periodu.“

A boljem rezultatu od onog s prošlotjedne mini turneje, u kojoj je Zadar u četiri utakmice upisao četiri poraza, nada se centar Ive Ivanov.

„Naravno da ne smijemo sebi još jedanput dopustiti da izgubimo sve utakmice na nekom turniru. Mi smo Zadar i tako se moramo postaviti protiv svih protivnika. Povratkom Vladovića i Brzoje sad smo gotovo kompletni i vjerujem kako se s pravom nadamo dobrom rezultatu. U svakom slučaju, dat ćemo sve od sebe, a za koliko će to biti dovoljno vidjet ćemo u nedjelju uvečer.“

Zadar će prvu utakmicu na turniru u Mađarskoj odigrati protiv momčadi Kaposvari sutra od 16 sati i 30 minuta, a ovisno o rezultatu te utakmice, kao i one drugog polufinalnog para u kojem se sastaju Pecsi i Svitany, u nedjelju će odigrati i svoj drugi susret na ovom turniru.