01 lis 2023
U Zaton Holiday Resortu završeno Svjetsko prvenstvo u minigolfu za gluhe i Adventure Golf Master!
Naslovna slider

U Zaton Holiday Resortu završeno Svjetsko prvenstvo u minigolfu za gluhe i Adventure Golf Master!

U utorak navečer završeno je Svjetsko prvenstvo u minigolfu za gluhe koje se po prvi put održalo u Hrvatskoj, ali i u svijetu te svjetsko prvenstvo Adventure Golf Master, unatoč vremenskim neprilikama koje su zadnjih dana zahvatile Zadarsku županije.

“Na Svjetskom prvenstvu u minigolfu za gluhe dominirala je ekipa iz Italije koja je osvojila devet od mogućih 15 medalja. Konkurencija je bila jaka, a natjecalo se tridesetak natjecatelja iz cijeloga svijeta”, rekao je Simon Levander iz organizacijskog tima.

Natjecateljska ekipa iz Švedske pokušala je obraniti svoju titulu prvaka na svjetskom prvenstvu Adventure Golf Master, ali ovogodišnja titula prvaka u ekipnoj kategoriji pripala je natjecateljskoj ekipi iz Njemačke. Drugo mjesto zauzela je ekipa iz Češke, a treće mjesto pripalo je ekipi iz Finske.

Prvi vikend u znaku golfa u Zaton Holiday Resortu došao je kraju, a nastavlja se sljedeći tjedan (20.-23.rujna) kada se održava Svjetsko prvenstvo u minigolfu na kojem će sudjelovati 250 golfera iz tridesetak zemalja kao što su Japan, Novi Zeland, Australija, Kina, Kenija, SAD i nekoliko europskih zemalja.