28 stu 2023
B: Pera: Želja je pokušati se plasirati do kraja godine ispod stotog mjesta na WTA ljestvici
Naslovna slider

B: Pera: Želja je pokušati se plasirati do kraja godine ispod stotog mjesta na WTA ljestvici

Na najbolji mogući način, pobjedom otvorila je svoj nastup na 25.000 dolara vrijednom ITF turniru u kineskom Guiyangu zadarska tenisačica Bernarda Pera.

U susretu prvog kola Pera je rezultatom 7:5:6:1 bila bolja od domaće predstavnice Wushuang Zheng.

„Drago mi je radi pobjede. Malo je bilo teže u prvom setu, kasnije sam podigla nivo svoje igre i stigla do lako osvojenog drugog seta i ukupnog slavlja. Ovo je tek prvi korak, idemo susret po susret“.

Da igra u izvrsnoj fomri pokazuje i podatak da je stigla i do najboljeg rankinga u karijeri. Trenutačno je 141. igračica na svjetskoj  WTA ljestvici.

„To me jako veseli, najnoviji cilj mi je pokušati se spustiti sada ispod stotog mjesta. Sve ostale planove koje smo imali za realizaciju do kraja godine smo ostvarili. Idemo hrabro, pa što bude. Osjećam se odlično, sada sam u Kini izvjesno vrijeme na nekoliko turnira i želim ih odigrati što je moguće bolje“.

Ono što ju sada najprije očekuje je sraz 2. kola. Suparnica će joj biti još jedna Kineskinja, Jia-Qi Kang. Ne sumnjamo u novo dobro izdanje Bernarde i plasman u sljedeće kolo turnira u Guiyangu.