28 ruj 2023
B. Miletić: Svima ćemo pokazati da se i u Hrvatskoj igra dobar ženski nogomet
Naslovna slider

B. Miletić: Svima ćemo pokazati da se i u Hrvatskoj igra dobar ženski nogomet

Hrvatsku žensku seniorsku reprezentaciju očekuju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Francuskoj. Izabranice zadarskog stručnjaka Božidara Miletića u skupini su sa Švedskom, Danskom, Ukrajinom i Mađarskom. Naše cure okupljaju se danas u Zagrebu.

Kakav je plan i program rekao nam je izbornik Miletić.

Danas se nalazimo, očekujemo sve cure na okupljanju. U Zagrebu ćemo trenirati do srijede. Tada odlazimo put Ukrajine gdje nas 15. rujna očekuje sraz s istoimenom selekcijom“.

Što možemo očekivati od Hrvatske u ovim kvalifikacijama.

„S obzirom da su sve ekipe u skupini već upisale 6 bodova protiv Hrvatske pa tako i naš prvi suparnik Ukrajina idemo im pokušati napraviti probleme. Mi smo svjesni da smo napravili jedan za nas veliki iskorak. Koliki je, to će već pokazati i ovaj ogled protiv Ukrajine. Još uvijek nismo stabilna reprezentacija, skloni smo oscilacijama. Da bismo ih smanjili potrebno je proći još neko vrijeme, vjera u svoje mogućnosti mora se steći samo na jednom mjestu, to je travnjak“.

Nekoliko riječi o skupini.

„Skupina je takva da možemo ostati bez boda na kraju a ujedno sam siguran da možemo napraviti i veliki nered i pomrsiti svima račune. Iskreno, jako se veselim ovom natjecanju .Siguran sam da ćemo svi zajedno dati sve od sebe i da ćemo učiniti sve što možemo da pokažemo i dokažemo  svima kako se i u Hrvatskoj igra dobar ženski nogomet“.

A kako naše cure igraju svi koje to zanima moći će vidjeti u Varaždinu 19. rujna. Protivnik Hrvatskoj bit će Švedska, reprezentacija iz top 5 europskog nogometa.

Uz Miletića zadarske snage u ženskoj nogometnoj reprezentaciji i ovog puta će zastupati trener vratarki, Krešo Jaklin i kondicijski trener, Jure Perković.