28 ruj 2023
Mazija nakon pobjede u prijateljskom ogledu s Vodicama: Mogu biti relativno zadovoljna!
Košarka

Mazija nakon pobjede u prijateljskom ogledu s Vodicama: Mogu biti relativno zadovoljna!

Košarkašice Zadra jučer su upisale pobjedu na svom parketu protiv ekipa Vodica u prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za novu sezonu. Konačan rezultat bio je 65:39 za Zadranke, a on u najboljoj mjeri i ocrtava i stvarno stanje snaga na jučerašnjoj utakmici. Zadranke su se pokazale kao čvršća ekipa, a pokazale su i lijepu i pametnu igru prema naprijed. Dovoljno za prvu pobjedu u pripremnom razdoblju i zadovoljstvo njihove trenerice Marije Mazije.

„Odlična utakmica za nas, a vjerujem kako je koristila i Vodicama. Meni je prvenstveno poslužila u onom dijelu da vidim mogu li one stvari koje smo dosad radili na treningu funkcionirati i na utakmici. Zasad smo taktički još tanki, ali mislim da je bilo dobrih stvari. Pogotovo u trčanju. U obrani su se pokazali nekakvi  nedostatci, ali s obzirom da je ovo prva utakmica ove sezone koju uopće igramo pet na pet, mogu biti relativno zadovoljna.“

Prema onome što su košarkašice Zadra jučer pokazale može se zaključiti kako ćemo ove sezone gledati jednu rastrčanu ekipu u kojoj bi glavnu ulogu trebale preuzeti mlađe igračice uz pomoć nekoliko iskusnijih. Roster još nije zaključen i kako su nam rekle trenerice Mazija i Josipa Zanki do početka natjecanja u Prvoj ligi sastavu će se priključiti još Ivana Dujić i Glorija Sikirić, a moguće je i još jedno pojačanje.