03 pro 2023
I. Čurjurić: Rumunjska ACS Poli Timişoara moje je novo odredište. Spreman sam za novi izazov.
Naslovna slider

I. Čurjurić: Rumunjska ACS Poli Timişoara moje je novo odredište. Spreman sam za novi izazov.

Nakon tri odrađene sezone na Cipru zadarski nogometni internacionalac Ivan Čurjurić ovu godinu odradit će u Rumunjskoj. Njegov novi klub je ACS Poli Timişoara.

Realizacija ovog transfera zgotovljena je vrlo brzo što je Ivanu posebno drago.

„Itekao, budući da su u mnogim državama već počele sezone malo sam se i prepao. Čekao sam neke angažmane, sve se to oteglo i na kraju mi je kao grom iz vedrog neba u prvi plan iskočila Rumunjska. Timisoara je tražila jednog veznjaka, na preporuku mog menadžera trener Ionut Popa se odlučio za mene iako su na papiru imali još nekoliko igrača koji su im bili zanimljivi. Puno mi to znači i nastojat ću opravdati njihovo povjerenje“.

Rumunjska Liga 1 je startala. Do sada je odigrano osam kola. U vodstvu se nalazi CFR Cluz dok je ACS Poli Timisoara sedma.

„Upravo Cluj smo svladali u zadnjem kolu u izvrsnoj utakmici rezultatom 4:3. Momčad se diže u formi i nastojat ću što prije uhvatiti konce igre. Već su me registrirali, debitirat ću u ponedjeljak na gostovanju u Bukureštu kod Dinama. Spreman sam i jedva čekam dobiti povjerenje trenera“.

Ambicije kluba, što su mu rekli.

„Borba za vrh, samo ih to zanima. Riječ je o velikom klubu koji je prije samo nekoliko godina nastupao i u Ligi prvaka i igrao je protiv našeg Dinama. Nakon velikih financijskih problema uspjeli su se stabilizirati i sada pišu nove stranice svoje povijesti. Drago mi je da sam dio toga, samnom je i moja obitelj i koliko sam uspio vidjeti u ovo kratko vrijeme Temišvar je prekrasan, svi su nas lijepo primili. Ugovor sam potpisao na godinu dana s mogućnošću produženja. Sve je na meni, vrijeme je za pravi rad i uvjeren sam da niti rezultat i moje dobre igre neće izostati“.