29 ožu 2024
Jesolo: Zadar izgubio utakmicu za treće mjesto
Košarka

Jesolo: Zadar izgubio utakmicu za treće mjesto

Nastup na turniru “Trofeo dalla riva sportfloors” u talijanskom Jesolu, Zadar je zaključio novim porazom.

U utakmici za treće mjesto slovenska momčad Sixt Primorska svladala je igrače Aramisa Naglića rezultatom 75-73.

Amerikanac Preston Knowles opet je predvodio zadarsku listu strijelaca s 18 koševa. Izostanak Jakova Vladovića zbog ozljede i izlazak Lovre Bašića zbog isključenja u trećoj minuti, odlično je iskoristio mladi Toni Jelenković, koji je susret završio sa 13 koševa. Ive Ivanov dodao je 12,  a Nathan Taphorn 11 koševa.

Zadrani su, tako, upisali četvrti uzastopni poraz u četiri dana (Škrljevo, Petrol Olimpija, Reyer Venezia i Sixt Primorska).

– Ne mogu biti u potpunosti zadovoljan ovom turnejom, niti rezultatski, niti zbog činjenice što nismo nastupali kompletni. Ozljede Brzoje i Vladovića poremetili su nam koncepciju igre tako da nam je to dosta otežalo željeno uigravanje. Ako ćemo tražiti nešto pozitivno, onda je to pristup i igra Tonija Jelenkovića. Protiv Venezije i Sixt Primorske odigao je 55 minuta i izgledalo je to dosta solidno. Slijedi nekoliko dana treninga pa turnir u Mađarskoj. Moguće je da će biti određenih promjena u momčadi, možda već i do puta u Paks – rekao je trener Naglić.

KK Zadar – KK Sixt Primorska 73-75

KK Zadar: Knowles 18, Jelenković 13, Ivanov 12, Taphorn 11, Špralja 6, Vuković 6, Krajina 5, Kraljević 2, Bašić, Brzoja.