27 srp 2024
Zadar u prvoj utakmici turnira u Jesolu poražen od Venecije!
Košarka

Zadar u prvoj utakmici turnira u Jesolu poražen od Venecije!

Košarkaši Zadra nisu uspjeli doći do iznenađenja prvog dana natjecanja na “Trofeo dalla riva sportfloors”, 5. međunarodnom turniru koji se održava u talijanskom Jesolu. Aktualni prvak Italije Umana Reyer Venezia pokazao se prejakim protivnikom te je bez prevelikih problema upisao uvjerljivo slavlje od 104:72.

Naši košarkaši bili su ravnopravan protivnik Veneciji tek prvu četvrtinu koju su izgubili s 21:16. Već na poluvremenu rezultat je iznosio 52:34, a do kraja susreta ta prednost je narasla do konačnih + 32 za domaćina.

Valja napomenuti i kako su košarkaši Zadra u Jesolu imali podršku desetak svojih navijača koji su potegnuli put Italije kako bi pružili podršku svojoj momčadi.

Nažalost, svjedočili su samo trećem porazu u samo tri dana nakon izgubljenih utakmica protiv Škrljeva u Rijeci i Olimpije u Ljubljani. U sutrašnjem dvoboju za treće mjesto na turniru u Jesolu košarkaši Zadra snage će odmjeriti protiv Sixt Primorske koja je u prvoj utakmici dana poražena od Šibenika.

Umana Reyer: Haynes 8, Johnson 12, Perić 16, Kumpys 3, Bramos 14, De Nicolao 8, Orelik 11, Bolpin, Ress 9, Tešija, Watt 23.

Zadar: Knowles 20, Bašić 5, Ivanov 9, Kraljević 8, Jelenković 2, Krajina 20, Vuković, Brzoja, Spralja 2, Taphorn 6.

Foto: Saša Gulić