28 ožu 2024
M. Režan: Veselim se još jednoj sezoni igranja u Euroligi
Košarka

M. Režan: Veselim se još jednoj sezoni igranja u Euroligi

Zadarska košarkašica Marija Režan prošlu sezonu odradila je u poljskim Polkowicama. Ovu koja će uskoro startati igrat će u češkoj ekipi ZVVZ USK Praha. Riječ je o klubu koji je veću dugi niz godina dominantan u češkom prvenstvu a dobre rezultate bilježi i u natjecanju Eurolige.

Marija je već izvjesno vrijeme u češkoj prijestolnici.

„Stigla sam prije dva tjedna, pripreme su počele nešto ranije jer je i sam početak sezone prije nego inače. Oduševljena sam gradom i klubom, maksimalno su profesionalni i organizirani. Ugovor sam potpisala na jednu sezonu, pa ćemo vidjeti što i kako dalje“.

Klub poput USK Prahe ne trpi prosječnost.

„Definitivno, a to mi se posebno i sviđa. U domaćem prvenstvu su stvarno već dugi niz godina neprikosnoveni dok sve bolje partije pružaju i Euroligi. Uvijek teže borbi za vrh i jedva čekam da počne sezona“.

Igrati Euroligu nešto je ipak iznad svega.

„To je u biti i ono čemu se najviše veselim. Natjecati se u konkurenciji s najboljim igračicama u Europi je prekrasno iskustvo. Želim se što bolje pripremiti kako bi imala što kvalitetniju sezonu. Znam da od mene puno očekuju, želim im se pokazati u najboljem svjetlu. Ekipa je mlada, željna uspjeha i vjerujem da ćemo biti najbolji onda kada to bude i trebalo“.