16 lip 2024
56. Međunarodna regata u Villachu: Uspješan nastup veslača Jadrana
Naslovna slider

56. Međunarodna regata u Villachu: Uspješan nastup veslača Jadrana

Veslači Jadrana uspješno su nastupili na 56. međunarodnoj regati u austrijskom Villachu. Nakon više godina izbivanja s ove regate, na kojoj su prisutni još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća, niti ovaj puta nije nedostajalo pobjeda i medalja.

Prvi dan regate u Villachu protekao je u znaku seniora koji su osvojili dva prva mjesta u dvojcu na parice i samcu. Leon Mikulić i Andreas Vaško odnijeli su uvjerljivu pobjedu u dvojcu na pariće, a Leon Mikulić još je uspio pobijediti i u samcu. Još su dva druga mjesta nadodali dvojac bez kormilara mlađih juniora Dominik Cimera i Ivan Grancarić, te u samcu seniora Andreas Vaško.

Još su prvog dana nastupili u dvojcu na pariće juniorki Ela Žuvanić i Maris Milin, zauzevši četvrto mjesto. Maris Milin veslala je i u lakom samcu juniorki, gdje je bila treća, a Stipe Vujević u lakom samcu juniora peti.

Nažalost, regata je prekinuta u popodnevnim satima zbog jakog vjetra pa nisu nastupili svi naši veslači odnosno četverac na pariće kadeta i samac kadetkinja.

I drugi dan regate u Villachu bio je uspješan. Opet su u dvojcu na pariće seniora pobjedu ostvarili Leon Mikulić i Andreas Vaško dok su u samcima zauzeli treće i četvrto mjesto. Još jednu pobjedu donio je četverac na pariće kadeta u sastavu Grgo Gurlica, Luka Pera, Mihovil Bogatić i Frane Bencun uvjerljivo svladavši svoje vršnjake iz klubova  Njemačke, Austrije. Slovenije, Italije i Češke, pokazavši svoju vrijednost i na ovoj regati nakon osvajanja prvog mjesta na državnom prvenstvu u Zagrebu.

Dominik Cimera i Ivan Grancarić drugi su dan također osvojili drugo mjesto u dvojcu bez kormilara mlađih juniora, dok je Margita Andrić u samcu kadetkinja bila treća. Maris Milin bila je peta u lakom samcu juniorki.

Još dvije pobjede u svojim skupinama  ostvarili su Ela Žuvanić u samcu juniorki i Stipe Vujević u lakom samcu juniora.

Sa veslačima su u Villachu bili treneri Branimir Vujević, Marko Dragičević i danijel Bajlo, a u pratnji Božidar Grancarić.

Prije kraja sezone slijedi nastup na posljednjoj regati Kupa Dalmacije u Splitu 16. rujna, dok će najmlađi kadeti nastupiti na još dvije regate mini kupa u Metkoviću i Šibeniku.

Foto: VK Jadran