27 srp 2024
B. Filipi prekida boksačku karijeru: “Nadam se da je ovo samo privremen odlazak iz ringa”
Borilački

B. Filipi prekida boksačku karijeru: “Nadam se da je ovo samo privremen odlazak iz ringa”

Više od dva mjeseca prošlo je otkako smo zadnji put kontaktirali zadarskog boksačkog teškaša, Josipa Bepa Filipija. Što se trenutačno događa s njim, kakvi su mu planovi saznajte u razgovoru koji slijedi.

Bepo, kratko se vratimo unatrag, jesi li prebolio neodlazak na EP u Harkiv kada je umjesto tebe kao aktualnog prvaka Hrvatske tamo išao treći s državnog prvenstva, Alen Babić.  Odluka je to bila izbornika Pijetraja.

„Kako ono kažu, vrijeme liječi sve rane. Gorak okus je još uvijek prisutan jer ja sam trebao ići. To sam zaslužio ali tako nije mislio onaj koji odlučuje. Nema svrhe više se vraćati na to. Bio sam spreman kao nikad, znam da bi na toj smotri ostvario izvrstan rezultat ali igricama koje nemaju veze s boksom psihički su me dosta istrošili. Njima na dušu“.

Što je Filipi radio ovo ljeto.

„Odmor mi je bio potreban više no ikad. Najbolje mjesto za to su rodne Sali. Jasno, veći dio ljeta sam radio jer malo koji boksač u Hrvatskoj može sebi priuštiti da ne radi. Od nečeg se ipak treba živjeti“.

Rujan je tu, to bi trebalo značiti odlazak u zagrebački Gladijator i početak priprema za novu sezonu.

„Trebalo bih, ali to se neće dogoditi. Uzimam predah od boksa, treba mi to. Jednostavno, ništa u nas ne funkcionira kako treba. Uvijek se gledaju nečiji sitni interesi a to mene ne zanima, dapače, jako me frustrira. Želim samo trenirati, nastupati, cijelog sebe sam uložio u to, ali očigledno to nije dovoljno. Nisam ničiji igrač, niti ću biti. Ako moji rezultati do sada nisu bili jamac da nešto vrijedim, onda u redu“.

Skupilo se dosta ogorčenja.

„Itekako, imam 25 godina, najbolje godinu su ispred mene, točnije, bile bi ali, što da Vam kažem, sve znate“.

Definitivno, zbogom boksu ili samo doviđenja.

„Tko to zna, izvjesno vrijeme me sigurno neće biti, želja je okušati se u profi vodama ali za to se treba puno toga poklopiti. Vidjet ćemo, nadam se da je ovo ipak samo doviđenja boksu“.

Što reći nakon ovog, teško je nešto pametno uistinu prozboriti. Spomenimo možda samo Bepove rezultate, državni prvak, srebrni na Mediteranskim igrama u Mersinu 2013, brončani na Europskim igrama u Bakuu, tri sezone odradio je WSB svjetskoj ligi, jednu za Chinna Dragonse te dvije za British Lioheartse u kojima je prošle sezone bio i prvi boksač.

Pustiti ovakvog sportaša da završi karijeru koja se u biti još nije u pravoj mjeri niti rasplamsala je uistinu žalosno.