28 ruj 2023
Š. Fantela nakon 26. mjesta na SP: Dobro je ali možemo puno više, znamo što nam je činiti
From 27th of July to 4th of August the Kieler Yacht-Club e.V. host the 49er, 49er FX and Nacra17 Mix European Championships. Around 400 sailors from 39 nations will meet in Kiel on their path towards Tokyo 2020. This time, the Nacra17 can for the first time show their ability "to fly" with the new foils in a regatta.
Naslovna slider

Š. Fantela nakon 26. mjesta na SP: Dobro je ali možemo puno više, znamo što nam je činiti

Plovovima za poredak u Portugalu je završilo Svjetsko prvenstvo u jedrenju za klasu četrdeset devetka. Jedriličari zadarskog Svetog Krševana, Šime i Mihovil Fantela osvojili su 26. mjesto u konkurenciji 81. posade.

O prikazanom na svjetskoj smotri Šime je rekao.

„Četiri regate odradili smo jučer, bili smo 1,6, i 11, i  imali smo jedan preuranjen start koji smo kasnije odbacili. Ukupno je to bilo dostatno za 26. poziciju. Dojam je dobar, lagan srednji vjetar nam je pokazao da možemo i pobjeđivati i biti konkurentni sa svima. Kada bi vjetar zapuhao jače, imali smo problema. Međutim, zadovoljni smo, znamo što nam je raditi ove zime da bi bili sve bolji. Želimo učiti i bit ćemo sve bolji“.

Svjetski prvaci su postali Britanci, Dylan Fletcher Scott i Stuart Bithell, druga je bila još jedna engleska posada James Peters i Flynn Sterritt dok su do bronce stigli Austrijanci, Benjamin Bildstein i David Hussl.

Foto: 49er.org