01 lis 2023
Burčul nakon jučerašnjeg remija protiv Splita: Smatram da smo izgubili dva boda!
Naslovna slider

Burčul nakon jučerašnjeg remija protiv Splita: Smatram da smo izgubili dva boda!

Na konferenciju za medije nakon jučerašnjeg dvoboja Zadra i Splita treneri Leopold Burčul i Ivan Pudar došli su u potpuno drukčijem raspoloženju. Vidno razočaran Burčul je u svom obrazloženju i osvrtu na utakmicu istaknuo kako se ne može oteti dojmu da je njegova momčad jučer na Stanovima izgubila dva boda.

„Pa prije svega moram reći kako se nadam da su gledatelji uistinu uživali u utakmici koja je opravdala epitet derbija kola. Nažalost, nevrijeme koje se sručilo na teren u drugom poluvremenu malo je pokvarilo dojam, ali bila je jedan zanimljiva utakmica u kojoj se imalo dosta toga za vidjeti. Sigurno da sam tužan sa gubitkom dva boda jer smo cijelu utakmicu dominirali iako je Split bio opasan iz kontri. Ovo je bio potpuno drukčiji Zadar nego onaj što je nastupio u prvom kolu u Stobreču i ako ostanemo na ovom nivou mislim da će se naši navijači, kojima ovim putem zahvaljujem što su došli u velikom broju, u budućnosti moći radovati skupa s nama“, kazao je trener Zadra i dodao kako ovo ipak nije početak natjecanja kojem se nadao.

„Svakako da nije. Preboljeli smo gubitak tri boda iz Stobreča ali danas smo se stvarno nadali pobjedi. Ipak, ne pita se sam nas već se nešto pita i protivnika. I to nevrijeme nam je išlo u štetu jer je momčadi koja se brani to puno lakše po lošim uvjetima nego po finom terenu.“

Trener Splita Ivan Pudar djelovao je zadovoljnije od svog kolege što se moglo razaznati i kroz njegovu izjavu.

„Pa mislim da na kraju možemo biti zadovoljni i jedni i drugi s obzirom na vremenske uvjete i jaku kišu koja u drugom poluvremenu nije dozvoljavala igru. Mi tek ustvari krećemo u pravi boje jer ćemo se u idućih tjedan dana popuniti s četiri vrlo kvalitetna igrača. Kad budemo imali tu potrebnu dužinu onda ćemo moći svugdje s presingom ići na pobjedu.“

Zadar se tako s tek jednim bodom iz dvije utakmice smjestio na 12. mjesto prvenstvene ljestvice. U idućem kolu naši nogometaši gostuju kod Croatije iz Zmijavaca.