03 lis 2022
Šime i Mihovil Fantela 29. nakon četiri dana jedrenja na Svjetskom prvenstvu 49-era u Portugalu!
From 27th of July to 4th of August the Kieler Yacht-Club e.V. host the 49er, 49er FX and Nacra17 Mix European Championships. Around 400 sailors from 39 nations will meet in Kiel on their path towards Tokyo 2020. This time, the Nacra17 can for the first time show their ability "to fly" with the new foils in a regatta.
Naslovna slider

Šime i Mihovil Fantela 29. nakon četiri dana jedrenja na Svjetskom prvenstvu 49-era u Portugalu!

Nakon četiri dana i tri regate, jedriličari Šime i Mihovil Fantela nalaze se na 29. mjestu ukupnog poretka na Svjetskom prvenstvu 49-era u Portugalu. Prvi ulaz braća su završila na 23. poziciji, u drugom su bili 19., a u trećem 15. Evo kako je jučerašnji dan vidio stariji brat Šime.

„Opet se nismo najbolje snašli po lošijim uvjetima koji su vladali na regatnom polju. Moram naglasiti kako je vjetar puhao brzinom od 15-20 čvorova, a valovi su katkad prelazili visinu od četiri metra. Jedrili jesmo solidno, no ono što smo i u početku govorili jest da nam fali iskustva po ovakvim uvjetima i to je jučer došlo do izražaja. Bio je jak vjetar i velik val, a nama po tim uvjetima fali još sati i iskustva na moru. Čini se kako će i danas na regatnom polju vladati slični uvjeti ali nadam se da ćemo ovo što smo jučer naučili danas staviti u praksu i odjedriti što je bolje moguće.“

Šime i Mihovil danas jedre u srebrnoj skupini, a ispred njih su četiri plova.