09 pro 2023
Alan Sinovčić: Volio bih s malteškim Luxolom odraditi glavnu rundu Lige prvaka
Futsal

Alan Sinovčić: Volio bih s malteškim Luxolom odraditi glavnu rundu Lige prvaka

Veliki uspjeh ostvario je naš sugrađanin, Alan Sinovčić. Sinovčić je ulozi kondicijskog trenera boravio kratak period na Malti, u futsal klub Luxol St. Andrews.

Razlog odlaska tamo bio je pokušati sa spomenutim klubom postići gotovo pa nemoguće, izboriti glavnu rundu Lige prvaka. Pogađate, uspjeli su te je na taj način Luxol ostvario i povijesni uspjeh te sredozemne države.

Kako je uopće došlo do ovog angažmana Alan nam je pojasnio.

„Na Maltu sam došao preko trenera Luxola, Splićanina Frane Despotovića koji je od uprave tražio da me dovedu. Frane je pak do mene došao preko Miće Martića koji je preporučio mene jer smo Mićo i ja surađivali u sezoni kada smo sa Alumnusom osvojili prvenstvo Hrvatske. S radošću sam prihvatio tu ponudu, obožavam izazove i ispalo je najbolje što je moglo“

Kratko vrijeme imao je Sinovčić sa stručnim stožerom za pripremu.

„ Imali samo 4 tjedna, što je vrlo malo, ali u dogovoru s trenerom Despotovićem odlučili smo se fokusirati samo na par stvari i ne ići previše u širinu jer za to nismo imali vremena. Moram pohvaliti motivaciju svih igrača ali i rad uprave koja nam je stvarno dala sve što smo tražili“. 

Kvalifikacijski turnir odigran je u Linzu, Luxol je osvojio devet bodova u nadmetanju s domaćinom, prvakom Makedonije Shkupijem te izraelskim Maccabijem uz briljantnu gol razliku 20:6. Sada ih čeka elitna runda Lige prvaka u skupini u kojoj su osim još jednog kvalifikanta, prvaci Armenije, Azerbejdžana i Rumunjske.

Alanu je ugovor s Luxolom istekao, međutim, dodao nam je da ne bih imao ništa protiv da novog odlaska na Maltu.

“Na Malti je bilo odlično, klub je profesionalan, obveze ispunjavaju prema dogovoru. Naravno da bi bio izazov odraditi i glavnu rundu Lige prvaka, ali još je rano za priču o tome, vidjet ćemo“.