28 ruj 2023
Paola Borović i Dino Pervan zadarske snage na “Hanžekovićevom memorijalu”
Naslovna slider

Paola Borović i Dino Pervan zadarske snage na “Hanžekovićevom memorijalu”

Atletski miting IAAF World Challenge Zagreb 2017, 67. Memorijal Borisa Hanžekovića odražava se danas na atletskom stadionu na Mladosti. Svoje predstavnike na ovom uglednom natjecanju imat će i grad Zadar. U troskoku će nastupiti Paola Borović dok će u skoku udalj biti Dino Pervan.

Što očekuje od “Hanžeka”, Paola nam je rekla.

“Veselim se nastupu na Hanžeku. Mislim da je svakom hrvatskom atletičaru ponos i sreća na njemu sudjelovati. To je najjači atletski miting u regiji i lijepa prilika za nastupiti s najboljim svjetskim atletičarima. Isto tako, s obzirom da atletika u Hrvatskoj i nije baš popraćena publikom ovo je prilika za doživjeti navijanje domaćih navijača za tebe i mogu reći na iskustvu iz ranijih godina da to bude stvarno posebno. Moj glavni cilj je dati sve od sebe i ostvariti što bolji rezultat. Želim uživati u svakom trenutku jer prije svega radim ono što volim. Trenirala sam dobro cijelo ljeto, spremna sam. Konkurencija je dosta jaka a to mi je samo dodatan motiv da budem što bolja. Lijep je osjećaj biti okružen sa svim tim osvajačima medalja, s jedne strane si ponosan što si s njima a s druge strane motiviran da i ti težiš tome”.

Evo što kaže i Dino Pervan.

“Hanžek je za mene uvijek posebno natjecanje što zbog svjetske klase koja nastupa i s kojom imam čast natjecati se što zbog fantastične atmosfere koju zagrebačka publika pruži. Uvijek je dodatan motiv upravo taj nastup pred domaćom publikom pred kojom se sigurno svaki hrvatski atletičar želi maksimalno dokazati bez obzira na strašnu konkurenciju s kojom se borimo. Upravo to nam olakšava da probijemo i vlastite rekorde u takvim idealnim uvjetima”.

Početak  mitinga je u 18 sati i 30 minuta.