09 pro 2023
Hrvatska U-14 druga u Sloveniji, Brala u petorci turnira a Franov najbolji skakač naše vrste
Košarka

Hrvatska U-14 druga u Sloveniji, Brala u petorci turnira a Franov najbolji skakač naše vrste

Hrvatska U-14 košarkaška reprezentacija osvojila je drugo mjesto na jakom međunarodnom turniru Slovenija Ballu održanom u Slovenj Gradecu. Igrači koje vodi izbornik Krešimir Žganec a pomoćnik mu je naš Zadranin, Stipe Kuliš izgubili su u finalu od Izraela 74:57.

„Četiri pobjede (Ukrajina, Slovenija, Makedonija, Crna Gora) i dva poraza (Izrael)učinak je naše reprezentacije na ovom turniru. Izrael nas je dva puta pobijedio, ranije u skupini i sada u finalu. Izrael se periodično od mjeseca studenog pripremao za ovo natjecanje a to vam sve govori. Daleko su uigraniji bili od svih i to im je na kraju i donijelo prvo mjesto. Iako je to drugo mjesto strašan rezultat on nama nije bio prioritet. Naš osnovni cilj je produkcija igrača koji će u dogledno vrijeme moći nastupiti za seniorsku vrstu te s tom idejom i motivom je rađena ova reprezentacija. Imamo iznimno perspektivne dečke koji kvalitetnim radom u klubovima i nadogradnjom kroz reprezentativne selekcije mogu uspješno realizirati svoj veliki potencijal“.

Velike uloge odigrala su i dvojica zadarskih talenata u sastavu, Duje Brala i Antonio Franov. Duje je izabran u najbolju petorku prvenstva, bio je i najbolji strijelac Hrvatske s prosjekom od 15,5 koševa po utakmici. Vrijedi istaknuti i učinak Franova koji je prosjeku postizao 9,5 koševa ali je s 4, 8 skokova iako najniži u reprezentaciji bio najbolji skakač.

„Definitivno njih dvojica su igrači koji imaju jako veliku ulogu u ovoj reprezentaciji. Svojim odnosom prema treningu i igri pokazali su da su veliki potencijali. Sve je na njima, moraju nastaviti marljivo i predano trenirati. Vjerujem da će im sve ovo biti veliki motiv za dalje“.

Sretno našem trojcu s nadom da će im se tu uskoro priključiti još pokoji novi igrač iz Donatovog grada.