27 srp 2024
Šime i Mihovil Fantela nastupaju u Portugalu na Svjetskom prvenstvu klase 49-er
From 27th of July to 4th of August the Kieler Yacht-Club e.V. host the 49er, 49er FX and Nacra17 Mix European Championships. Around 400 sailors from 39 nations will meet in Kiel on their path towards Tokyo 2020. This time, the Nacra17 can for the first time show their ability "to fly" with the new foils in a regatta.
Naslovna slider

Šime i Mihovil Fantela nastupaju u Portugalu na Svjetskom prvenstvu klase 49-er

Portugal je od danas do 2. rujna domaćin Svjetskog prvenstva u jedrenju u klasi 49 – er. Boje Zadra i Hrvatske brani dvojac iz Svetog Krševana, braća Fantela, Šime i Mihovil.

Zadranima koji su tek nedavno debitirali u ovoj klasi ovo će biti tek treća regata. Iza njih je nastup u Kielu na Europskom prvenstvu dok su bili i na testnoj regati u danskom Arhusu.

Kakva su očekivanja od ove smotre Šime je dodao.

„Ja bih za cilj u Portugalu stavio zlatnu skupinu jer vjerujem da smo sa jedrenjem u Njemačkoj, koje je bilo jako dobro, pokazali kako b i uz još neke sitne izmjene mogli ostvariti taj rezultat, odnosno ući među prvih dvadeset. Možemo si to postaviti pred sebe. A sad, baš idemo uživati i učiti novu klasu. Sve unutar prvih četrdeset nama bi bio uspjeh“.

Poslušajmo i Mihovila.

„Idemo u Portugal bez ikakvih očekivanja. Idemo dati sve od sebe i probati ponoviti dobre dane s prošle dvije regate, smanjiti naše pogreške na minimum i to je to. Bez ikakvog pritiska idemo odraditi ovo Svjetsko prvenstvo koje nam ne znači toliko puno u pogledu Olimpijskih igara i te norme. Ali svakako ćemo se potući za što bolji plasman.“

Po što bolji plasman zadarski bratski dvojac ići će u konkurenciji 82 posade.  Sretno dečki.