Šime i Mihovil Fantela nastupaju u Portugalu na Svjetskom prvenstvu klase 49-er

Vrijeme čitanja: < 1 min

Portugal je od danas do 2. rujna domaćin Svjetskog prvenstva u jedrenju u klasi 49 – er. Boje Zadra i Hrvatske brani dvojac iz Svetog Krševana, braća Fantela, Šime i Mihovil.

Zadranima koji su tek nedavno debitirali u ovoj klasi ovo će biti tek treća regata. Iza njih je nastup u Kielu na Europskom prvenstvu dok su bili i na testnoj regati u danskom Arhusu.

Kakva su očekivanja od ove smotre Šime je dodao.

„Ja bih za cilj u Portugalu stavio zlatnu skupinu jer vjerujem da smo sa jedrenjem u Njemačkoj, koje je bilo jako dobro, pokazali kako b i uz još neke sitne izmjene mogli ostvariti taj rezultat, odnosno ući među prvih dvadeset. Možemo si to postaviti pred sebe. A sad, baš idemo uživati i učiti novu klasu. Sve unutar prvih četrdeset nama bi bio uspjeh“.

Poslušajmo i Mihovila.

„Idemo u Portugal bez ikakvih očekivanja. Idemo dati sve od sebe i probati ponoviti dobre dane s prošle dvije regate, smanjiti naše pogreške na minimum i to je to. Bez ikakvog pritiska idemo odraditi ovo Svjetsko prvenstvo koje nam ne znači toliko puno u pogledu Olimpijskih igara i te norme. Ali svakako ćemo se potući za što bolji plasman.“

Po što bolji plasman zadarski bratski dvojac ići će u konkurenciji 82 posade.  Sretno dečki.