28 ruj 2023
Svetko Ćustić: Cilj je ostao isti; želimo biti prvaci Treće HNL!
Naslovna slider

Svetko Ćustić: Cilj je ostao isti; želimo biti prvaci Treće HNL!

Na Stanovima, ili je možda bolje reći, u Nogometnom klubu Zadar sve je spremno za početak nove sezone koja za njih počinje sutra gostujućom utakmicom kod Primorca u Stobreču. Uprava, na čelu s direktorom Svetkom Ćustićem, zadovoljna je načinom na koji su pripremili sezonu, pa je tako Ćustić ponovio ono što je rekao i na samom početku priprema, odnosno kako su ciljevi i dalje isti, osvajanje Treće lige i povratak iduće sezone u Drugu HNL.  Gledano u budućnost, do 2020. godine igrati u najelitnijem razredu hrvatskog nogometa.

„Mi smo najavili pojačanje momčadi u igračkom i stručnom kadru i to smo i napravili. Doveli smo nekolicinu naših, domaćih iskusnih igrača koji su već prošli Prvu ligu. Prema onome što mi svakodnevno govori trener Leo Burčul, ali i po onome što i sam vidim na treninzima i pripremama, mogu reći da se radilo maksimalno i da su i trener i igrači zadovoljni. Moja očekivanja i očekivanja svih ljudi u klubu jesu osvajanje prvog mjesta u ovom natjecanju i prelazak u Drugu ligu. Sa strane Uprave gledat ćemo da se ono što dogovorili s igračima ispoštuje i igrači će u tom dijelu biti sigurno zadovoljni. Nadam se samo da će to igrači prepoznati i da će im to biti motiv više da dođemo do zajedničkog cilja.“

Gledajući popis igrača na kojem se između ostalih nalaze Tomo Gluić, Dragan Župan, Jure Jerbić i ostali iskusni igrači s prvoligaškim stažem, može se uistinu reći kako je Uprava odradila dobar posao u pripremi nove sezone. No, isto tako na osnovu potencijala koji momčad posjeduje lako bi se dalo zaključiti kako bi sve izuzev prvog mjesta moglo biti okarakterizirano kao neuspjeh.

„Apsolutno. To je točno tako i na taj način razmišljamo svi u klubu. Sa igračima koje sad imamo i s onim što su oni prošli to je nekakav objektivan cilj. Ali što je ustvari bila bit? Bit je bila da ti igrači, bez obzira na sve ono što su u prošlosti prošli u ovom klubu, vjeruju u nas. Nije bilo nikakvih problema oko njihovog povratka u NK Zadar. Oni su vratili s velikim srcem prvenstveno pomoći sebi, a onda i klubu. Želimo zajednički vratiti zadarski nogomet tamo gdje mu je mjesto i naš cilj nije samo Druga liga. Naš cilj poznat je odavno. A s ovim igračima koji imaju veliko iskustvo igranja Prve lige ja sam uvjeren da mi možemo biti prvaci Treće HNL. Naravno, ne govorim ovo bezuvjetno, jer znamo svi kako Treća liga nije lagana. Svjesni smo svi u klubu kako rezultat neće doći sam od sebe i da ćemo se morati dobro potruditi da dovedemo klub tamo gdje mu je mjesto. A to je iduću sezonu u Drugu ligu, a onda uz Božju pomoć doći i do Prve lige. To je nešto sam si zacrtao još onda kad sam došao u klub i učinit ću sve što je u mojoj moći da se to i ostvari.“

U klubu se, uz svakakve inovacije koje su se sprovele kroz prošlu sezonu, i dalje radi na osmišljavanju novih projekata. Tako se za početak nove sezone išlo prema veteranima NK Zadra i svima onima koji su gradili povijest kluba, Njima je klub pripremio posebne iskaznice s kojima će moći doći na stadion i riječju i djelom pomoći klubu.

„Pa to je nešto čemu sam težio od prvog dana. Želim vratiti sve naše veterane na stadion i u klub gdje ćemo na zid staviti njihove slike čime želimo vratiti vjeru u naš nogomet i da se prepozna da se ovdje vodi briga o ljudima koji su zadužili ovaj klub. Želim zajedništvo svih nas jer sam tako možemo doći do rezultata. Veterani će nam pomoći u smislu savjeta, u samom pogledu njihovog dolaska na stadion, gledanja utakmice i priče nakon nje. Moramo biti svi zajedno i ići prema zacrtanom cilju. S ovakvim poštenim odnosom prema svima vezanima uz klub siguran sam kako ćemo do njega i doći.“

Ćustić je iskoristio priliku pa je rekao i kako su od strane HNS-a dobili pohvale za organizaciju prijateljske utakmice između U-19 selekcija Hrvatske i Italije igrane nedavno na Stanovima. Kaže i kako su dobili ponudu da NK Zadar bude domaćin i jedne kvalifikacijske utakmice koja bi se igrala u rujnu ili listopadu.

Do tada NK Zadar se okreće domaćem prvenstvu, odnosno natjecanju u trećoj HNL. Valja reći i kako će navijači Zadra prvu priliku za pozdraviti svoje ljubimce imati u subotu 02. rujna kada na Stanovima od 17:30 h gostuje Split. Podsjećamo kako se od ponedjeljka do petka u klubu mogu kupiti i godišnje ulaznice, a iz NK Zadar pozivaju sve ljubitelje nogometa na prvu domaću utakmicu nakon koje se nadaju zajedničkom slavlju.