03 pro 2023
Roko Burčul: Dokazat ću i u Futsal Dinamu koliko vrijedim. Veselim se novom izazovu.
Futsal

Roko Burčul: Dokazat ću i u Futsal Dinamu koliko vrijedim. Veselim se novom izazovu.

Najveći izazov u karijeri očekuje zadarskog igrača futsala, Roka Burčula. Momka koji je do sada igrao za MNK Raštane Kanela i MNK Tin Zadar u svoje redove uzeo je prvoligaš Futsal Dinamo, jedna od najboljih momčadi u državi.

Roko je prema glasovanju klubova i voditelja proglašen najboljim mladim igračem zadarskog futsala za sezonu 2016/17. Kako gleda na ovaj odlazak u metropolu u sredinu u kojoj se tek treba dokazati.

„Uvijek sam volio izazove pa tako i sada. Imam veliku motivaciju za pokazati što znam. Momci su korektni. Od svakoga se može ponešto naučiti i podržavanje sa svih strana mi daje još veću snagu da napravim nešto veliko. Definitivno, ne odlazim u Zagreb na izlet već pokazati i dokazati da uistinu i vrijedim“.

O dolasku Burčula u svoj sastav više nam je rekao alfa i omega Futsal Dinama, Matija Đulvat.

„Roka su nam preporučili kao trenutačno najperspektivnijeg mladog igrača sa zadarskog područja. I inače sa Zadranima imamo izvrsnu suradnju i ovo nije prvi puta da igrači iz Zadra dolaze u Zagreb (Šimurina, Grdović, Jurlina..). Odlučili smo mu dati priliku, sada je na njemu da ju i iskoristi. Od Miće Martića i Alena Jukića će puno naučiti a to znanje onda mora iskoristiti da se izbori za mjesto u reprezentaciji Hrvatske pored ostalih naših igrača Kanjuha, Grbeše, Matoševića i ostalih. Vjerujem da će uspjeti u tome, bez sumnje očekuje ga jedna lijepa sezona“.

Poslušajmo i prvog čovjeka zadarskog futsala, Marka Šimurinu.

„Presretan sam radi Roka. Sve ovo je zaslužio svojim predanim radom i odnosom prema ovom sportu. Na taj način je i pokazao i dokazao i drugim mladim igračima iz naše Županije da se može napredovati iz Zadra i otići u veću sredinu. Futsal Dinamo je klub koji je itetako sređen, uvjeren sam da će Roko vrlo brzo i tamo pokazati sve svoje kvalitete. Želim mu puno sreće i nadam se da će vrlo skoro opet neki igrač iz našeg bazena otići u jedan tako veliki klub“.

Roku i portal Sport023 želi puno sreće i zdravlja. Za ostalo će se sam ne sumnjamo i potruditi.