16 lip 2024
M. Šivolija: Zadar mi je u srcu a Bepo i Toni Filipi su vrhunski dečki i sportaši
Borilački

M. Šivolija: Zadar mi je u srcu a Bepo i Toni Filipi su vrhunski dečki i sportaši

Sportaš, istina ne više aktivni kojeg u zadnje vrijeme često vidimo u našem gradu je bivši boksač iz Omišlja, Marijo Šivolija Jelica osvajač velikih medalja na međunarodnim natjecanjima. U svojim vitrinama ima dva srebra, s EP u Puli te SP u Kini.

Razlog svog učestalog boravka u Zadra, Marijo nam je i rekao.

„Ja sam zadarski zet, moja supruga Tamara, bivša odbojkšica je Zadranka tako je to i glavni razlog zašto sam u Zadru jako često. Tu je i naša mala Cvita, centar svega tako da uživamo nas troje u ovom divnom gradu. Istina, nakon sporta krenuo sam i u ugostiteljske vode , najprije na Krku a sada i ovdje u Zadru.  Mislim, ne znam nikoga tko je jednom došao u ovaj grad da se nije želio u njega i vratiti “.

Iako je sada u poslovnim vodama, sport je i dalje u njemu. Jedno vrijeme bio je i izbornik Hrvatske seniorske boksačke reprezentacije dok još uvijek trenira i zadarskog boksačkog teškaša Josipa Bepa Filipija.

„Obožavam tog momka, isto kao i njegovog brata Tonija. Takve prave sportaše, željne rada, ulaganja u sebe danas je jako teško naći. Pomognem im koliko god mogu, stvarno uživam u radu s njima. Bepo sada koliko čujem planira pomalo i u profesionalne vode dok se Toni odlično razvija u zagrebačkom Gladijatoru. Vjerujem da su ispred njih one najbolje boksačke godine i pravi rezultati iako su i do sada postigli jako puno, koliko god neki to ne žele priznati. Za njih sam uvijek tu na dispoziciji da im pomognem“.

Upravo s Bepom, Marijo je bio na njegovim nastupima u WSB ligi za British Lionheartse.

„To natjecanje je izvrsno za mlade boksače kao jedna stepenica prije odlaska u profi vode. Odlični boksači tu nastupaju, sama organizacija je na visokom nivou. Saživjelo je to natjecanje i po meni je velika škola za svakog boksača. Bepo je tu stvarno pravi, pokazao se u pravom svjetlu nastupajući ranije za China Dragonse te prošle dvije sezone za British Lionheartse. Uz veliko iskustvo, nije zanemariv niti taj financijski kolač koji se dijeli, tako da je po meni ta liga pun pogodak“.

Zadnje vrijeme dosta se priča i o ulasku hrvatskog tima u WSB ligu. Marijo bi tu trebao imati jednu od važnijih funkcija.

„Velik zalogaj je to financijski, nije to lako popratiti niti s organizacijske strane.  Iza toga treba stajati veliki broj institucija, kako HOO tako i sama država da bi se u to ušlo ozbiljno kako treba. Istina, razmišlja se o tome, to bi bilo izvrsno. Ja sam imao neke razgovore s predsjednikom HBS-a Bonom Bošnjakom, konkretno u pitanju je funkcija sportskog direktora. Uvijek sam na dispoziciji hrvatskom boksu , neovisno o nekim strastima drugih pojedinaca, to gledam kroz ljubav prema sportu koji mi je puno dao i kojem želim uvijek pomoći. Treba sjesti i razgovarati, otvoren sam za svaki vid suradnje. Treba tu gledati mlade boksače kojima bi to puno značilo, oni su prioritet i tako stvari treba postaviti“.