01 lis 2023
Pera ipak bez glavnog ždrijeba US Open-a! Zaustavljena od Blinkove u posljednjem kolu kvalifikacija!
Naslovna slider

Pera ipak bez glavnog ždrijeba US Open-a! Zaustavljena od Blinkove u posljednjem kolu kvalifikacija!

Bernarda Pera nije se plasirala u glavni turnir posljednjeg Grand Slam turnira sezone, US Open-a u New Yorku. Nakon što je u prva dva kola naša tenisačica bez većih problema svladala Kineskinju Lu i Rumunjku Baru, danas je u trećem, posljednjem kolu izgubila od Ruskinje Anne Blinkove sa 6:1 i 7:6 u setovima.

„Ne znam što reći nakon ovog poraza. Uzimala mi je kontrolu i na returnima i na servisu i osjećala sam da nisam nikako mogla preuzeti inicijativu. Moram reći kako me je zasluženo pobijedila. Nisam imala osjećaj da sam loše igrala, ali nisam nikako mogla preuzeti kontrolu nad mečom.“

Prvi set Ruskinja je dobila za samo 22 minute igre, dok je drugi potrajao čak sat i deset minuta. Unatoč velikoj borbi, Blinkova je na kraju u tie-breaku odnijela i taj set i plasirala se u prvo kolo glavnog turnira.

„Pa prvi set mi je proletio da se nisam ni snašla. U drugom setu sam igrala malo bolje i malo sam se bolje branila, ali nisam ipak uspjela završavati poene na način na koji sam to naviknula. Vidi se da je Ruskinja jako kvalitetna igračica i mislim da mi treba više mečeva na ovom nivou. Čini mi se da sam naviknula da mi kod drugih igračica prolaze neke loptice što kod ovako kvalitetnih protivnica ne prolaze“, zaključila je Pera.

Unatoč tome što se nije uspjela po prvi put u karijeri plasirati u glavni turnir na jednom Grand slamu Pera nema nikakvog razloga za nezadovoljstvo. Pobjede u dva kvalifikacijska kola na najnovijoj WTA ljestvici trebale bi joj donijeti mali pomak prema gore što znači da bi opet nakon manje od mjesec dana mogla doći do novog najboljeg rankinga karijere.