31 svi 2023
KK Zadar: Potpisali Preston i Vuković
Košarka

KK Zadar: Potpisali Preston i Vuković

Roster KK Zadar od danas je bogatiji za dvojicu novih igrača. Ugovorne obveze sa zadarskim ABA ligašem potpisali su američki bek Preston Knowles i krilni centar Domagoj Vuković, koji je već neko vrijeme trenirao sa Zadrom.

Knowles (187 cm) je košarkašku karijeru započeo na prestižnom američkom sveučilištu Louisville. U Europi je nastupao za ukrajinski klub Dnipro Azot, izraelski Ironi Nes Zona, talijansku Pistoia Basket, ciparski AEK Larnaca, a prošlu sezonu zaključio je u izraelskoj momčadi Maccabi Ashdod.

– Zadovoljan sam što smo uspjeli dovesti Knowlesa. Riječ je o jednom iznimno kvalitetnom košarkašu koji može pogađati u serijama, igra na poziciji beka šutera, a može odigrati i organizatora igre. Dobro smo se raspitali o njemu i saznali smo da je iznimno karakteran kao osoba. Čuli smo se više puta i ima veliku želju što prije početi trenirati sa Zadrom. Ako se dobro prilagodi, bit će nam od velike pomoći u novoj sezoni – rekao je Naglić.

 

 

208 centimetara visoki krilni centar Domagoj Vuković iza sebe ima nastupe u dresovima Splita, Zagreba, Zaboka i Vrijednosnica Osijek, a nastupao je za U-18 i U-20 Hrvatske reprezentacije na raznim prvenstvima. 24-godišnjak sa Zadom je dogovorio trogodišnju suradnju (1+2).

– Vuković je i ranije bio u kombinacijama za Zadar, pa mi je drago da smo sada uspjeli to konkretizirati. Riječ je o vrlo potentnom igraču, koji do sada još nije igrao na razini kakvu njegov talent zaslužuje. U Zadar dolazi s ciljem da igru podigne na višu razinu i nadamo se da će u tome uspjeti. Njegova budućnost uvelike ovisi o njemu samome, ali vjerujem da će ovu priliku uspjeti iskoristiti – kaže trener Zadra.

Kroz idućih nekoliko dana, najavljuju iz kluba, trebao bi biti riješen status povratnika u zadarski dres Filipa Kraljevića.