16 lip 2024
Zadar umjesto Panathinaikosa na ZDBT-u
Košarka

Zadar umjesto Panathinaikosa na ZDBT-u

Košarkaški klub Zadar i ove će godine nastupiti na Zadar Basketball Tournamentu. Rezultat je ovo zajedničkih napora tvrtke S event kao organizatora turnira, kluba i grada Zadra kao većinskog vlasnika KK Zadar.

Trener Zadra Aramis Naglić iskazao je zadovoljstvo ovakvim raspletom situacije:

Drago mi je da ćemo sudjelovati i na ovogodišnjem izdanju Zadar Basketball Tournamenta. Očekuju nas utakmice s kvalitetnim protivnicima koje će nam poslužiti kao dobra priprema za početak ABA lige. Riječ je o momčadima koje imaju znatno već budžet od nas, ali sam uvjeren da ćemo se pred našim navijačima prezentirati na najbolji mogući način.

Zadar će na turniru zamijeniti momčad grčkog prvaka Panathinaikosa.

S obzirom na promjene koje nagovještavaju bolje dane KK Zadar te naše nove međusobne odnose ne mogu sakriti zadovoljstvo ovakvim raspletom situacije. U trenutku zajedničkih nastojanja da na bilo koji način uključimo i KK Zadar u ovogodišnje izdanje turnira Panathinaikos, koji nije ispoštovao sve stavke uvjete sudjelovanja jasno navedene u ugovoru, je sam sebi zatvorio vrata i otvorio ih KK Zadar. Posebno me veseli činjenica da smo nakon četiri godine udružili snage na projektu koji je podjednako važan nama kao ulagačima u košarkaško bolje sutra i KK Zadar kroz koja bi se sva takva nastojanja trebala reflektirati, rekla je direktorica tvrtke S event i predsjednica Organizacijskog odbora ZBDT-a Zdenka Zrilić.

Turnir će se održati od 21. do 24. rujna u dvorani Krešimira Ćosića. KK Zadar nastupa u skupini u kojoj su još Bayern Munchen i CSKA Moskva.

Prvu utakmicu Zadrani igraju u četvrtak 21. rujna protiv Bayerna s početkom u 20:30 sati. U petak 22. rujna u 20 sati protivnik Zadra bit će ruski prvak CSKA. Subota je za Zadrane slobodan dan, a u nedjelju igraju utakmicu za plasman.

U drugoj skupini nastupaju aktualni prvaci Turske i Njemačke, Fenerbahçe i Brose Bamberg, te doprvak Rusije Himki.