21 lip 2024
Dragovoljac bez čuda protiv Rudeša! Zagrepčani slavili 2:0!
Naslovna slider

Dragovoljac bez čuda protiv Rudeša! Zagrepčani slavili 2:0!

Iako su iznenađenja, da ne kažemo čuda, u sportu vrlo česta pojava, nešto takvo, nažalost, nije se dogodilo Nogometnom klubu Dragovoljac iz Poličnika koji je u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa danas u Zagrebu poražen od člana Prve HNL Rudeša s 2:0. No, ono što svakako treba naglasiti jest činjenica kako se zadarski županijski prvoligaš nije osramotio. Dapače, odigrali su igrači trener Šime Deme jednu hrabru utakmicu u kojoj su favoriziranom protivniku pokazali zube. Takvim pristupom bio je zadovoljan i sam Demo.

„Ja sam prezadovoljan kako su moji igrači reagirali protiv puno jačeg protivnika kao što je Rudeš. Neću pretjerati ako kažem da smo bili ravnopravan protivnik pogotovo u drugom dijelu. Bit ću pošten i reći ću kako su oni bili bolja momčad u prvom dijelu, no zato smo u drugom dijelu bili potpuno izjednačeni. A da smo im zadali dosta problema govori i podatak kako su oni na utakmici zaradili čak četiri žuta kartona, a našem igraču Lončaru čak su rasparali i dres koliko su ga za nj potezali.“

Rudeš je po jedan gol postigao u svakom poluvremenu. Prvi je zabio Muić u 34. Minuti, a drugi Lulić deset minuta prije kraja.

„Taj drugi pogodak pomalo je sumnjiv. Rekli su mi moji igrači da je prilikom gola igrano rukom. Ne kažem da bi nešto promijenilo i da nisu dali taj drugi gol, no ostala je mala mrlja jer smo imali još deset minuta za doći do izjednačenja. No, ne želim sada pričati o tim stvarima. Ponovit ću kako sam jako zadovoljan igrom svoje momčadi i za kraj ću reći samo da je netko tko ne zna iz kojeg ranga natjecanja dolaze ove dvije momčadi gledao utakmicu, vjerujem kako ne bi prepoznao tko tu igra u Prvoj nacionalnoj, a tko u Prvoj županijskoj ligi.

Svi pobjednici ovog pretkola natjecanje nastavljaju u šesnaestini finala koja se igra 20. rujna, a parovi se određuju na osnovu koeficijenta uspješnosti klubova u posljednjih pet godina u Kupu. Recimo kako od ove faze natjecanja u Kupu sudjeluje i NK Zadar.