08 lip 2023
Šime Demo uoči pretkola domaćeg Kupa između Dragovoljca i Rudeša: Ova utakmica nam je nagrada za prošlu sezonu!
Naslovna slider

Šime Demo uoči pretkola domaćeg Kupa između Dragovoljca i Rudeša: Ova utakmica nam je nagrada za prošlu sezonu!

Nogometni klub Dragovoljac iz Poličnika danas će u Zagrebu odigrati utakmicu pretkola Hrvatskog nogometnog kupa protiv prvoligaša Rudeša. Ždrijeb, nažalost, nije pomazio momčad iz Poličnika pa je tako našeg županijskog prvoligaša i pobjednik Županijskog nogometnog kupa namjerio na jedinu momčad iz Prve HNL koja je bila u bubnju. Pa iako će ova utakmica ostati zlatnim slovima zapisana u klupskoj povijesti, jer još nikada Dragovoljac nije odigrao jedan službeni dvonoj protiv neke prvoligaške momčadi, u klubu baš i nisu presretni ovakvim razvojem događaja. Pogotovo što se susret igra u Zagrebu.

„Pa ja mislim da su klubovi koji igraju u Prvoj ili Drugoj ligi u velikoj prednosti jer se igra po sustavu da možemo igrati protiv bilo koga i još moramo ići u goste. Mi smo županijski klub koji nema novaca, a sad moramo ići u Zagreb i potrošiti nekoliko tisuća kuna. Mi smo njih zamolili fino da dođu ovdje u Poličnik gdje bi im pripremili spektakl i gdje bi mi platili sve troškove. Oni to nisu htjeli. Mogu slobodno reći kako smo mi tu u svemu u minusu. I što se tiče financija i što se tiče sudaca koji su sva četvorica iz Zagreba“, zavapio je trener Dragovoljca Šime Demo.

Pa unatoč tome što kao autsajderi odlaze na noge Rudešu, Demo kaže kako u Zagreb idu odigrati utakmicu za svoj gušt.

„Pa naravno. Ne igraju se ovakve utakmice svaki dan. Ja bih rekao kako nam je ovo nagrada za sve što smo pokazali u drugoj polovici prošle sezone gdje osamnaest utakmica nismo ubilježili poraz. A što možemo očekivati od današnje utakmice? Ono što mogu obećati je da ćemo se boriti koliko možemo ali svjesni smo kako je Rudeš izraziti favorit. Nazovimo ovo sportskim izletom na koji idemo bez ikakvog opterećenja.“

Složio se Demo i kako bi faktor sreće mogao biti i presudan.

„Pa tako je. Sreća je u uvijek u igri i ona je veliki faktor u svemu. Mislim da moji dečki znaju igrati i da mogu pružiti dobru partiju. Još ako te poprati sreća sve je moguće. Pa događala su se i veća iznenađenja pogotovo u Kup natjecanjima“, zaključio je Demo.

Utakmica između Rudeša i Dragovoljca počinje u 16 sati. Dodajmo i kako pobjednici pretkola nastavljaju natjecanje u šesnaestini finala koja se igra 20. rujna, a parovi se određuju na osnovu koeficijenta uspješnosti klubova u posljednjih pet godina u Kupu.

Foto: Vedran Sitnica/Zadarski list