10 lip 2023
I. Radetić: Škaro, Zdrilić i Stanić ispunili su sva očekivanja u U-15 reprezentaciji te se na njih ozbiljno računa i u budućnosti
Naslovna slider

I. Radetić: Škaro, Zdrilić i Stanić ispunili su sva očekivanja u U-15 reprezentaciji te se na njih ozbiljno računa i u budućnosti

Hrvatska vaterpolska U-15 reprezentacija odradila je dva jaka međunarodna turnira. Jedan u Herceg Novom a drugi u Beogradu. Na oba su osvojena druga mjesta. Posebno je zadovoljstvo kada se zna da u njoj participiraju predstavnici iz VK Zadar 1952. U stručnom stožeru je kao trener Ivo Radetić dok su igrači Drago Stanić, Mateo Škaro i Ante Zdrilić.

Kakvi su dojmovi iz Crne gore i Srbije, Radetić je istaknuo.

“Izvrsni, okupili smo dvadeset najtalentiranijih mladića u Hrvatskoj u tom uzrastu koji su se već i ranije našli na okupljanju u Varaždinu. Osamnaest dana zajedničkog druženja, prvo 12 u Crnoj Gori zatim i u Beogradu ostatak te dva odigrana jaka međunarodna turnira. Analiza, presjeci učinjenog su napravljeni, prvo sljedeće okupljanje ovaj uzrast imat će za dvije godine u U-17 vrsti. Znamo s čime raspolažemo, ništa nećemo prepustiti slučaju”.

Dva druga mjesta na pravim kvalitetnim turnirima.

“To nas posebno veseli, sretni smo zbog te spoznaje. Također, Hrvatska je i u ovom uzrastu pokazala da je u svjetskom vrhu, među elitom. To je ono najvažnije. Kontinuirani i pravi rad u svim reprezentativnim uzrastima je na visokom nivou i to je ono na čemu temeljimo svoj optimizam”.

 Škaro, Zdrilić i Stanić.

 “Definitivno, ispunili su sva očekivanja. I dalje ostaju u krugu onih na koje se ozbiljno računa u budućnosti. Vjerujem da je i njima sve ovo samo jedan dodatan motiv da nastave s još jačim i predanijim radom jer nastupati za svoju državu mislim da je svakom pravom sportašu kruna karijere”.