01 lis 2023
Novu sezonu u Triglav A-2 regionalnoj ligi VK Zadar 1952 otvara 7. listopada
Naslovna slider

Novu sezonu u Triglav A-2 regionalnoj ligi VK Zadar 1952 otvara 7. listopada

U pripremama za novu sezonu natjecanja u A-2 Triglav regionalnoj ligi već izvjesno vrijeme su vaterpolisti Zadra 1952. Prošle godine Zadrani su u svom debitantskom nastupu uspjeli osigurati ostanak u ovom društvu.

Što donosi ova godina to će se tek vidjeti. Upitnika je dosta, sigurno će biti odlazaka, neki su najavljeni te se čeka njihova realizacija. Logično je da bih onda trebalo biti i dolazaka.

Ipak, sve to zavisi kao i uvijek o financijama. A tu je stanje kao i kod većine drugih zadarskih sportskih klubova poprilično komplicirano. Jedino se možemo nadati da će ljudi iz VK Zadar 1952 uspjeti nekako zatvoriti financijsku konstrukciju i izgurati još jednu sezonu koja će definitivno biti puno teža od one lanjske.

Izvučeni su i parovi natjecanja te je poznato i devet od izglednih deset klubova Triglav A-2 lige. Uz Zadar tu su još kao hrvatski predstavnici Solaris i Medveščak, iz Srbije stižu Crvena zvezda, Šabac te novi sudionici Valjevo, Vojvodina te Nais(Niš), Crnu Goru zastupa Cattaro dok je još uvijek upitan nastup jednog slovenskog predstavnika.

Sezona počinje 7. listopada a Zadar bi ju trebao početi gostovanjem u Sloveniji. Ukoliko Slovenci ne budu imali svog predstavnika Zadar će otvaranju natjecanja biti slobodan dok će prvi sraz na Višnjiku igrači trenera Gorana Jovančevića odigrati 21. listopada kada će ugostiti debitanta Valjevo.