01 lis 2023
FINA skinula blokadu nad KK Zadar! Išle i plaće prema radnoj zajednici i igračima.
Košarka

FINA skinula blokadu nad KK Zadar! Išle i plaće prema radnoj zajednici i igračima.

Rebalansom proračuna s početka ovog mjeseca Gradsko vijeće Grada Zadra Košarkaškom je klubu Zadar dodijelilo 3,5 milijuna kuna što je, čini se, bilo dovoljno da se namiri dug koji je ovo sportsko dioničko društvo imalo prema FINA-i, ali i da se isplati plaća radnoj zajednici. Ove vijesti potvrdio nam je direktor u ostavci, Boris Skroće.

„Podmirili smo potraživanja prema FINA-i, a radna zajednica i igrači su dobili dvije plaće što je svakako dobra stvar pred početak nove sezone. Ostala nam je još blokada FIBA-e, ali radimo intenzivno da se riješimo i nje pa da čisti i bez repova, odnosno problema s registracijom novih igrača, uđemo u početak natjecanja.“

Blokadu na FIBA-i zbog nepodmirenih dugovanja, podsjetimo, stavili su bivši igrači KK Zadra Jozo Brkić, Romeo Travis, Uroš Zadnik i Goran Vrbanc te trener Aleš Pipan. Prema informacijama s kojima raspolažemo KK Zadar na dobrom je putu da tu blokadu uistinu i riješi. Ipak, rok u kojem su obećali platiti drugu, posljednju ratu istekao je krajem mjeseca lipnja, a FIBA previše empatije za probleme kluba s Višnjika nije pokazala ni ranije, pa vjerujemo kako neće ni sad.