27 srp 2024
Sjajna utakmica i druženje igračica ŽKK Zadar i GCU-a New Jersey na Višnjiku!
Košarka

Sjajna utakmica i druženje igračica ŽKK Zadar i GCU-a New Jersey na Višnjiku!

Prijateljsku utakmicu odigrale su jučer u dvorani broj 3 na Višnjiku košarkašice ŽKK Zadar i ekipa američkog Georgian Court University iz New Jerseyja. U zanimljivoj i nadasve dinamičnoj utakmici gošće su na kraju bile uspješnije te su Zadar napustile s pobjedom od 40:63. Iako rezultat u ovom susretu nije bio pripmaran ni jednoj ni drugoj ekipi, gledatelji su zaista zadovoljni mogli napustiti dvoranu jer je američki sastav u igru unio dašak one klasične sveučilišne košarke s puno trke, vike, grešaka i atrakcije, a Zadranke su ih u tome odlično pratile. Igračice trenerice Marije Mazije većim su dijelom utakmice bile ravnopravan suparnik, ali ipak nisu izdržale do kraja i Amerikanke su potpuno zasluženo došle do slavlja. No, ovaj je dvoboj odlično došao mladom zadarskom sastavu koji je već na samom početku priprema imao priliku odigrati utakmicu sličnu onima koje ih očekuju u skorašnjem prvenstvu. Stoga razloga za nezadovoljstvo nije bilo niti kod Mazije.

“Na kraju mogi reći da mi je baš drago što smo odigrale ovu utakmicu bez obzira što me je uvijek pomalo strah ovih prvih utakmica na početku priprema. Drago mi je što su moje cure imale priliku vidjeti kako se košarka igra u Americi. Način na koji se gaji taj kolektivni duh i kako se gušta u igranju obrane. Mislim da su  moje igračice te koje bi na ovaj način trebale igrati ovu sezonu, jer ako neće sad dok su mlade, kad će? A ako se ovim mlađima priključe starije cure milim da bi to trebao biti jedan dobar spoj. Ali još je prerano za govoriti i donositi sud o bilo čemu. Vjerujem kako će sve ispasti dobro.“

Trenerica ekipe GCU-a, Jasmina Perazić:

“Pa moram reći da mi se jako svidjela ova mlada ekipa Zadra. Cure su jako talentirane i imaju i visinu i sve što im treba. Koliko znam one su se tek okupile, a mi smo već odigrale nekoliko utakmica i to je velika razlika. Mi u Americi imamo puno univerziteta i ja pokušavam objasniti ljudima da neke od ovih igračica nikad ne bi mogle igrati na ovim prostorima. Ali mi imamo jedan drugi pristup u kojem sve kreće iz obrane, sve je obrana i zato te neke igračice koje nemaju toliko talenta mogu igrati.“  

Amerikanke nakon Zadra svoju europsku turneju nastavljaju u Italiji, točnije Veneciji, dok bi se Zadranke ovog tjedna trebale kompletirati, odnosno mladim igračicama koje su već neko vrijeme u pogonu trebale bi se priključiti i one starije iz prošle sezone kao i tri mlade reprezentativke Mandić, Jelenković i Oštrić koje su nakon nastupa na Europskom prvenstvu dobile nekoliko slobodnih dana.

Na kraju recimo i kako je Nogometni kub Zadar prije početka utakmice kao simboličan znak pažnje igračicama ŽKK Zadar poklonio majice s nedavno odigrane utakmice na Stanovima između U-19 reprezentacija Hrvatske i Italije.