21 lip 2024
Nogometaši Zadra u “generalci” protutnjali Posedarjem! Burčul: Spremni smo!
Naslovna slider

Nogometaši Zadra u “generalci” protutnjali Posedarjem! Burčul: Spremni smo!

U svojoj posljednjoj pripremnoj utakmici pred početak natjecanja u novoj sezoni Treće HNL regije jug, nogometaši Zadra razmontirali su momčad HV Posedarje s visokih 8:0. „Generalka“ protiv županijskog prvoligaša po igrače trenera Loepolda Burčula prošla je i više nego dobro, a veseli i činjenica kako se čak njih šest na ovoj utakmici upisalo u strijelce. Tako su po dva gola zabili Rončević i Brlić, dok su po jedan dodali Anić, Jurić, Jerbić i Smokrović. Iako su njegovi igrači u Posedarju ostvarili uvjerljivu pobjedu, trener Burčul nije bio u potpunosti zadovoljan prikazanom igrom.

„Pa po rezultatu bi se reklo da je bilo uspješno. No, prvo poluvrijeme nije bilo tako. Nedostajala je ozbiljnost u načinu na koji mi moramo igrati ovakve utakmice s nominativno slabijim protivnicima. Tek kad je domaćin malo pao s koncentracijom mi smo ga izdominirali i to na račun naše fizičke snage. Nećemo se zavarati ovim rezultatom jer ispred nas je još puno rada u ozbiljnosti, odgovornosti i pristupa igri.“

Ipak, Burčul kaže kako je zadovoljan odrađenim pripremama.

„Jesam, pripreme smo odradili odlično. Momčad se ekipirala na vrijeme. Tek Jović i Sarić nisu bili s nama od početka priprema. Sve ono što smo zacrtali smo i realizirali i ovaj posljednji tjedan do početka natjecanja posvetit ćemo motivaciji i vjerujem kako neće biti problema u prvom kolu. Sve ovo što smo radili išlo je prema tome da u nedjelju budemo radosni nakon prvih bodova na otvaranju nove sezone.“

Zadrani su tako došli i do svoje prve pobjede od kad su početkom srpnja krenuli s pripremama. Podsjetimo, ubilježili su poraze protiv Solina, Primorca iz Biograda i Zagore, dok su sa Šibenikom odigrali bez pobjednika. Dodajmo i kako nogometaši Zadra sezonu otvaraju iduću nedjelju, gostujućim dvobojem kod Primorca iz Stobreča.

HV Posedarje: Kovačević, S. Brala, J. Brala, Ivandić, Klanac, Kovač, Žuža, Jukić, Baričević, Jović, Milovac. Klupa: Mitrović, Ćuković, Klarić, Gospić, Zovko, Svetić, Mrkela. Trener: Vlado Mandić.

NK Zadar: Gluić, Sarić, J. Jurjević, Tokić, Viduka, Župan, Jerbić, Jurić, Anić, Verunica, Ivičić. Klupa: K. Jurjević, M. Jurjević, Colić, Smokrović, Jović, Gagula, Rončević, Brlić, Pranić, Šimurina. Trener: Leo Burčul.