31 svi 2023
Stari problemi na početku novih priprema ŽKK Zadar!
Košarka

Stari problemi na početku novih priprema ŽKK Zadar!

S neslužbenim pripremama za novu natjecateljsku sezonu jučer su krenule košarkašice Ženskog košarkaškog kluba Zadar. Na prvoj prozivci okupile su se mahom igračice iz mlađih kategorija i to bez kadetskih reprezentativki Ane Mandić, Nike Jelenković i Anđele Oštrić, koje su nakon Europskog prvenstva dobile nekoliko slobodnih dana.

„Pripreme formalno nisu još počele. Odlučili smo skupiti cure iz razloga što ćemo u ponedjeljak odigrati jednu pripremnu utakmicu protiv igračica s američkog Sveučilišta iz New Jerseyja koje su nas zamolile ako im možemo izaći u susret. Zbog toga smo okupili ove najmlađe da malo osjete teren, a službene pripreme tako će početi idući tjedan“, kaže trenerica Zadra, Marija Mazija.

Koga očekujete na početku službenih priprema? Čini se kako sastav još nije definiran.

„Vjerujem da ćemo to što prije riješiti, no sigurno da do početka rujna nećemo definirati koje će cure biti u ekipi. Imamo obaviti još neke razgovore. Problemi su nam se pojavili oko Nine Dedić i jedne djevojke iz Splita (Tea Turić op.a.), bivše igračice ŽKK Split koja će ove sezone nastupati za nas, a koja je u Zadar došla na studij. Naime, u smještaj koji im je pronašao klub one mogu ući tek prvog dana rujna pa iz tog razloga u ovom periodu neće moći trenirati s nama. Čini mi se da je sve isto kao i na početku prošle sezone. Ulazimo u sezonu s puno problema i nedefiniranom ekipom tako da opet do zadnjeg tjedna pripremama nećemo znati na čemu smo.“

Kakva je situacija s igračicama iz prošle sezone?

„U nekakvim neformalnim razgovorima s našim domaćim igračicama, one su izrazile želju da igraju i ovu sezonu. Složne su da pomognu koliko mogu i to besplatno što po meni i nije najsretnije rješenje. Mi sada imamo jednu ozbiljnu generaciju koju treba izvesti na pravi put, a ako starije igračice ne daju svoj maksimum, jer su tu praktički kao volonterke, onda se ne može očekivati puno. Ali vidjet ćemo, njihovo iskustvo će nam trebati i s njima ćemo lakše osigurati ostanak u prvoligaškom društvu. Ukoliko nađemo nekakav balans između ozbiljnosti i onog što one žele i mogu dati klubu i gradu, onda ćemo sigurno pronaći zajednički jezik za daljnju suradnju.“

Izgleda da u spletu takvih okolnosti ambicije za ovu sezonu i nisu previsoke?

„Pa iskreno nisu. Puno puta smo se opekli kada smo gajili nekakve ambicije za boljim rezultatima tako da ćemo ove sezone hvatati ono zlatno pretposljednje mjesto koje nas ostavlja u ligi i iduće sezone“, za kraj će Mazija.