29 ožu 2024
Brončana boksačica Sara Beram u Poljicima puni “baterije” za nove uspjehe
Borilački

Brončana boksačica Sara Beram u Poljicima puni “baterije” za nove uspjehe

Hrvatska boksačica Sara Beram osvojila je na nedavno 3. mjesto i brončano odličje u kategoriji do 57 kilograma na Prvenstvu Europske Unije u boksu za seniorke u talijanskoj Casciji.

Zanimljiv nam je podatak da Sara ima korijene i ovdje kod nas u Zadru.

“Upravo tako, cijela rodbina s tatine strane mi je iz Poljica pored Zadra. Često sam tamo, baš i sada sam došla malo se odmoriti nakon ovog prvenstva kako bi napunila baterije za dalje, za nove izazove koji me očekuju”.

Rekla nam je Sara malo više od sebi, i o svom sportskom putu.

“Od treće godine sam u sportu, od baleta preko atletike i plivanja. Sa 17 godina sam krenula u boks, kojeg treniram eto već četiri godine. U međuvremenu sam upoznala sadašnjeg dečka i trenera Kristijana Kosa koji me odveo u današnji klub BK Petar Zrinski na Črnomercu gdje je glavni trener i mozak svih operacija Ivica Zubčić”.

Veliki međunarodni rezultat već je stigao.

“Sretna sam radi toga iako ja uvijek težim boljem. Nismo očekivali ovu medalju ali smo znali da možemo biti konkurentni sa svima. Tako je i bilo. Ovo je ujedno i prva veća medalja za klub i treća u ženskom boksu u Hrvatskoj na jednom ovakvom natjecanju. Priprema je bila odlična, bila sam stvarno spremna. Međutim, ovo je tek moj početak, imam još dosta prostora za napredak i vjerujem u svoja nova odlična ostvarenja”.

Nabrojila nam je Sara i ostale svoje rezultate.

“Dva puta sam bila državna prvakinja i to u dvije kategorije (57 i 60 kg). Bila sam i prvakinja Zagreba, osvojila sam i broncu na A turniru Kup nacija u Srbiji, sudjelovala sam i na europskom i svjetskom prvenstvu te sam osvojila i srebro an turniru u Mađarskoj (Wildcats)”.

Planovi za dalje.

“Zatvoriti se u dvoranu i raditi još jače. Sljedeće godine je svjetsko prvenstvo. Želim na njemu biti što bolja ali ne želim ništa obećavati, niti želim, kažem, ovo je tek moj početak i želim u njemu uživati”.