21 ruj 2023
Trener Kuliš i igrači Brala i Franov u sastavu U-14 Hrvatske košarkaške reprezentacije
Košarka

Trener Kuliš i igrači Brala i Franov u sastavu U-14 Hrvatske košarkaške reprezentacije

Hrvatska kadetska košarkaška reprezentacija do 14 godina okuplja se danas u Daruvaru gdje će se do 23. kolovoza pripremati za nastup na Slovenija Ballu u Slovenj Gradecu od 24. do 27. kolovoza. Članovi ove selekcije su i naši Zadrani, trener u reprezentaciji je Stipe Kuliš dok su igrači Duje Brala i Antonio Franov.

Trener Stipe Kuliš.

“Nakon odrađenog prvog djela priprema u Dubrovniku i Crnoj Gori u kojem smo se fokusirali na utvrđivanju temeljnih principa igre u segmentu napada i obrane te adaptacije na model rada u reprezentativnom okruženju pred nama je sada drugi dio priprema. U ovom djelu ćemo tražiti visok nivo automatizacije svih principa našeg modela igre. Sve ćemo tu raditi s ciljem da to što bolje prezentiramo na Slovenija ballu”. 

Hrvatska će tamo igrati u skupini s Izraelom, Ukrajinom, domaćinom Slovenijom i Makedonijom.

“Jaka skupina na iznimno jakom turniru. Što se tiče rezultata, mislim da je u mlađim kategorijama teško imati neka rezultatska očekivanja jer to ovisi o mnogo faktora. Ova generacija je perspektivna i nas primarno zanima nadogradnja njihovog talenta i to je ono na što je trenutačno usmjeren naš fokus. Svaki pozitivni rezultat ćemo percipirati kao bonus”. 

Puno sreće želimo našem trojcu, ne sumnjamo da će boje svog grada i države prezentirati na najbolji mogući način.