19 srp 2024
Ivanov i Kraljević na treningu Zadra
Košarka

Ivanov i Kraljević na treningu Zadra

Košarkaši Zadra započeli su s pripremama za novu sezonu. Na prvom službenom treningu, stručnom stožeru Aramisa Naglića odazvalo se petnaestak igrača. Od novih imena, uz centra Šimu Špralju i krilnog igrača Dina Cinca koji već nekoliko dana treniraju na Višnjiku, pojavili su se i povratnici Ive Ivanov i Filip Kraljević koji bi u narednih nekoliko dana trebali potpisati ugovor sa Zadrom, najavili su iz kluba.

Na svojevrsnom probnom roku je 208 centimetara visoki krilni centar Domagoj Vuković koji je prošle sezone nastupao za Vrijednosnice Osijek. 23-godišnji Vuković prije toga je nosio dres Kvarnera, Splita, Zagreba i Zaboka.

– S Kraljevićem i Ivanovom dobit ćemo na iskustvu, a na Vukoviću je da nam potvrdi svoj talent. Vjerujem da je riječ o igraču koji nam može biti od koristi. Želja mi je da tijekom priprema budemo ozbiljni, koncentrirani i posvećeni ovome što radimo jer jedino tako možemo napraviti korak naprijed. Očekujem da će nam se uskoro priključiti još nekoliko igrača, prvenstveno na pozicijama 2 i 3, jer smo dobro popunjeni na centarskim pozicijama i na ‘jedinici’. Vjerujem da ćemo uz puno volje, optimizma i karaktera, na početku sezone svi zajedno biti zadovoljni – poručio je trener Zadra Aramis Naglić.

Veći dio priprema zadarski košarkaši odradit će na Višnjiku.

– U rujnu imamo dogovorene nastupe na turnirima u Italiji (Venecija) i Mađarskoj (Paks). Dogovorili smo 2. rujna u Splitu prijateljsku utakmicu s domaćinom, a na putu prema turniru u Italiju odigrat ćemo u Rijeci utakmicu sa Škrljevom. Uz sve navedene utakmice, pokušat ćemo dogovoriti još barem dvije, tri provjere – kaže Naglić.

Podsjetimo, od prošlosezonske momčadi više nema Ivana Marinkovića, Borisa Baraća, Ivana Ramljaka, Maja Kovačevića, Lovre Mazalina, Aleksandra Yaneva Georgieva, Marija Špalete i Ivana Vraneša koji su tijekom ljeta pronašli nove klubove.