08 lip 2023
Ivanu Tokiću sedmo mjesto u četvercu s kormilarom na SP-u u Trakaiju
Naslovna slider

Ivanu Tokiću sedmo mjesto u četvercu s kormilarom na SP-u u Trakaiju

Ivan Tokić osvojio je sedmo mjesto u četvercu s kormilarom na Svjetskom prvenstvu juniora održanom u litvanskom Trakaiju. U četvercu su veslali još Mario Marić iz splitskog Gusara, Hrvoje Vrdoljak iz zagrebačke Mladosti, Jakov Bijelić iz Trešnjevke te kormilar Luka Balek iz Gusara.

U prvoj eliminacijskoj utrci četverac je svoju utrku završio na četvrtom mjestu, a kako su se u finale plasirale samo prve dvije posade, morali su svoj put dalje tražiti preko repasaža. U utrci repasaža posada četverca bila je u stalnom priključku za prva dva mjesta koja su vodila u finale ali na kraju, ipak sa zaostatkom od nešto više od sekunde nije uspjela dohvatiti finale i borbu za medalje.

Pobjeda u malom finalu bila je malo zadovoljstvo nakon što je finale izmaklo za tako malo, a i pobjeda od 0,01 sekunde u finišu utrke, ispred posade Velike Britanije, zaključila je nastup ovog četverca na Svjetskom prvenstvu u pozitivnom ozračju.

Trener posade bio je Branimir Vujević, koji je bio zadovoljan s nastupom i borbenošću veslača, iako je ostala žal za neplasmanom u finale.

Foto: Dražen Crnogaća/VK Krka; Darko Zibar