19 tra 2024
Zadarski sportaši Stipi Žuniću: Stipe, napokon ti se sav trud vratio. Ponosni smo na tebe. Svaka čast.
Naslovna slider

Zadarski sportaši Stipi Žuniću: Stipe, napokon ti se sav trud vratio. Ponosni smo na tebe. Svaka čast.

Briljantan nastup zadarskog atletičara u bacanju kugle, Stipe Žunića i njegovo osvajanje brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Londonu još uvijek je glavna priča kako u Zadru tako i šire. U onakvoj konkurenciji uzeti medalju nešto je što će se prepričavati još jako dugo. Svoje oduševljenje Stipinom broncom i njegovom cijelom karijerom ne skrivaju niti njegove zadarske sportske kolege. Neke od njih smo i kontakirali.

Evo što nam je rekao nogometaš, Ivan Santini.

“Stvarno nemam dovoljno riječi hvale za tog dečka. Trebao bi se snimiti film o njegovom životu, toliko toga je prošao, iznimno sam ponosan na njega. Iako ga ne poznajem toliko dobro, tek smo se nedavno službeno i upoznali, pratio sam sa strane sve što radi. Mnogo puta vidio sam ga na Banini gdje je trenirao kao spartanac. Sretan sam zbog njega, može biti pravi primjer mladima kako za svaki pošten rad, uz odricanje i disciplinu dođe prije ili kasnije i nagrada. Želim mu sve najbolje u budućnosti, neka ga Bog čuva i blagoslovi”.

Košarkaš, Rok Stipečević.

“Presretan sam što imamo prvu mušku medalju na Svjetskom otvorenom prvenstvu u atletici i što ju je upravo osvojio naš Zadranin, Stipe Žunić. Rezultat je još veći i vrijedniji kada se zna da je stanje i odnos prema atletici u Hrvatskoj dosta loš. Uvjeti za rad su mu bili minorni, većinom je to sve improvizacija i samo zahvaljujući svom timu i nekolicini ljudi koji su stalno uz njega je ovo postigao. Znamo se, znam koliko on još može, prije ili kasnije postat će i svjetski prvak. Siguran sam da ide samo naprijed i od srca mu to želim. Stipe, samo tako nastavi i dalje”.

Olimpijski prvak u jedrenju, Šime Fantela.

“Izuzetno mi je drago da je stigao do odličja. Dugo je radio i trenirao za to i sada mu se to napokon i vratilo. Nije imao lagan sportski put pa sam uvjeren da je s ovom medaljom i sam sebi dokazao da je sve imalo smisla i da je svaki trening bio koristan. Samo naprijed Stipe, od srca još jednom čestitam”.

Još jedan naš nogometni internacionalac, Stipe Perica.

“Čestitam Stipi od srca, ovo je strašan rezultat. Posebno mi je drago što će Stipe biti upisan u povijest i kao prvi Zadranin, Hrvat, koji je stigao do muške medalje. Nadam se da će mu Zadar prirediti doček  kakav zaslužuje i kakav on želi. Puno sreće i dalje mu želim, bit će još medalja”.

Te na kraju povratnik u redove hrvatske košarkaške reprezentacije, Marko Popović.

“Svjetska medalja je podvig, to nije momčadski sport kada imaš loš dan da te netko od suigrača može izvuči. Tu povratka nema, zato je ta medalja i puno veća. Prva svjetska medalja na otvorenom SP-u za muškarce, bit će zapisano da ju je osvojio jedan Zadranin. Predivno. Pored svega toga još mi je fascinantnije da je to napravio nakon što je promijenio disciplinu. U tako kratkom vremenu napraviti takav iskorak vrijedan bronce, to mogu samo najveći. Bravo Stipe, naklon do poda”.