28 ruj 2023
OLUJA KUP ZADAR 2017’: Josip Majić s pet pogodaka šokirao MNK Idassa Nadin i odveo Riba Nekretnine do trona!
????????????????????????????????????
Futsal

OLUJA KUP ZADAR 2017’: Josip Majić s pet pogodaka šokirao MNK Idassa Nadin i odveo Riba Nekretnine do trona!

Četvrti tradicionalni Oluja kup po drugi je puta odigran na legendarnoj Mornarici. Odmah nakon finalne utakmice, u kojoj je slavila momčad Riba Nekretnina, veliku feštu koja je trajala do dugo u noć pripremio je tamburaški sastav Tamburaški sastav Colapis & Rockatansky band!

MNK Idassa Nadin u finale je došla svladavši Tortuga Bar rezultatom 4:2, dok su Riba Nekretnine porazile Stanove s visokih 7:2.

Finalna utakmica donijela je veliku neizvjesnost, iako je ekipa Riba Nekretnina povela 2:0, MNK Idassa Nadin pojačana Sašom Babićem, vratila je utakmicu u egal. Riba Nekretnine ponovno su povele pogotkom Josipa Majića, ali Idassa Nadin ponovno se vratila u utakmicu i izjednačila.

Kada se činilo da će Idassa Nadin prijeći u vodstvo, s nekoliko sjajnih obrana iskazao se mladi Mario Jarmanović. Nakon toga, Riba Nekretnina s dva je pogotka Josipa Majića dolaze do nedostižnih 5:3. Do kraja utakmice, obje su momčadi postigle pogotke te je utakmica završila rezultatom 6:4.

Prošlogodišnje pobjednike, MNK Tin tako je ove godine naslijedila momčad Riba Nekretnina, koja je svladala favoriziranu momčad MNK Idassa Nadin za koju su igrala poznata malonogometna imena poput Roberta Miškovića, Ante Palavre, Marinka Albert Šamije, Šime Klarina i Saše Babića.

Najbolji vratar turnira bio je već spomenuti Mario Jarmanović, najbolji igrač turnira Josip Majić, a najbolji strijelac Anton Rašić. Svi spomenuti pojedinci igrali su u pobjedničkoj momčadi.

Dodajmo i da je treće mjesto pobjedom 3:0 osigurala momčad Stanova.

Malo finale opravdalo očekivanja

Dan prije velikog finala na već tradicionalnom četvrtom turniru Oluja kup, odigrano je i finale U-12 kategorije. Snage su odmjerili Lloyd i Škabrnja, a u neizvjesnoj su utakmici slavili Škabrnjani i to rezultatom 3:2.

No krenimo redom, Lloyd je poveo rezultatom 2:0, a oba je pogotka postigao raspoloženi Bepo Sudinja. Ipak, momčad Lloyda prerano je počela slaviti pobjedu, a to je bilo kobno. Prvo je za smanjenje vodstva pogodio Josip Brkić, dok je s dva pogotka Luka Škara odveo ekipu Škabrnje na postolje.

Najboljim vratarom proglašen je Bernard Zrilić, najbolji strijelac bio je Bepo Sudinja, dok je najbolji igrač ovogodišnjeg turnira Luka Škara.

Ekipa Škabrnje tako je na tronu naslijedila prošlogodišnje pobjednike kategorije, Dalmatinac iz Crnog.