03 pro 2023
Marko Radović i Lucija Aralica pobjednici 45. maratona Preko – Zadar!
Naslovna slider

Marko Radović i Lucija Aralica pobjednici 45. maratona Preko – Zadar!

Marko Radović kod plivača i Lucija Aralica kod plivačica pobjednici su 45. izdanja jednog od najstarijih plivačkih maratona u Hrvatskoj, Preko – Zadar.  Radović, inače član Kluba daljinskog plivanja Donat iz Zadra dionicu dugu oko pet kilometara preplivao je za 55 minuta i 41 sekundu i time nakon deset godina posta naslov pobjednika maratona vratio u Zadar.

„Bilo je dobro. More je bilo taman za plivati. Nije bilo ledeno i nije bilo valova. Na kraju smo plivali nas šest u grupi, ali sam ipak ja uspio doći kao prvi. Zadovoljan sam jer mi je ovo prva pobjeda na ovom maratonu na kojem nastupam već nekoliko godina.“

I kod žena najbrža je također bila članica KDP-a Donat Lucija Aralica. No, za razliku od svog klupskog kolege, Aralici ovo nije bila prva pobjeda pred domaćom publikom. Luciju neko vrijeme nismo imali prilike vidjeti na natjecanjima, no čini se kako nije izgubila osjećaj za plivanjem i postizanjem dobrih rezultata.

„Da, tako je. Nema me u konkurenciji već neko vrijeme jer sam u Zagrebu na studiju prava. Ali treniram redovito pa nisam van forme. A što se tiče maratona Preko – Zadar tu sam je već nekoliko puta bila na pobjedničkom postolju. Prošle godine sam bila druga, kao i nekoliko godina prije i zato sam danas iznimno zadovoljna zbog ove pobjede. Umorna, ali zadovoljna. Ove godine nije bilo lako, ali vrijeme nam je išlo u prilog. Nije bilo valova što je najvažnije.“   

Inače, na najmasovnijem maratonu Preko – Zadar u posljednjih nekoliko godina nastupilo je čak 124 plivača i plivačica od 126 prijavljenih. Za napomenuti je kako je broj plivača bio znatno veći od plivačica, pa je taj omjer na kraju bio 105:19 za muški dio natjecatelja. Maraton je i ve godine održan u sjajnoj organizaciji Plivačkog kluba Zadar, a i ove godine plivao se na obljetnicu VRO „Oluje“, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.