21 lip 2024
Aramis Naglić: Malo kasnimo ali odradit će dobro pripreme i spremni dočekati sezonu
Košarka

Aramis Naglić: Malo kasnimo ali odradit će dobro pripreme i spremni dočekati sezonu

Košarkaške teme uvijek su u Zadru zanimljive pogotovo kada je riječ o KK Zadar. Trenera imamo (Aramis Naglić) tu je i v.d. sportskog direktora (Branimir Longin) ali direktora još uvijek čekamo(?).

Kolovoz je krenuo, kada se može očekivati prvo okupljanje, pitali smo čelnog čovjeka struke, Aramisa Naglića.

„Devetog kolovoza s radom kreću oni mlađi, znači Jurica, Jelenković, Tomas, Prša te još neki dečki koji su tu na treninzima. Želimo ih dobro promotriti kako bih mogli donijeti pravi sud o njima i njihovim mogućnostima“.

Prva momčad, kada kreće s radom.

„Četrnaestog kolovoza startamo. Vidjet ćemo tko će se sve pojaviti. Bez obzira na to, ja očekujem odličnu atmosferu i pravi rad. Ne sumnjam uopće da će tako i biti“.

Zna li se na koga možete računati.

„Načelno je sve dogovoreno s Lovrom Bašićem i Jakovom Vladovićem. Rješavaju se neka dugovanja i koliko znam to će brzo biti i sređeno. Tu su i Kristijan Krajina i Mislav Brzoja, plus kažem još ovi mlađi a sigurno će doći i još neke prinove“.

Što se trenutačno događa s prvom momčadi, ima li kakvih novina po pitanju slaganja rostera za iduću sezonu.

„Radimo, pregovaramo s dosta igrača, stanje nije lako jer Zadar nije baš više toliko poželjan klub zbog svega što se događalo tako da imamo dosta i odbijenica po pitanju igrača koji su nam bili zanimljivi i htjeli smo ih vidjeti na Višnjiku“.

Marko Ramljak, povratak.

„Meni prvi glas, toliko o tome“.

Boris Barać.

„Ja bih volio da Boris ostane kod nas, ali nisam baš siguran. Tražio je izvjesno vrijeme da mu damo. Očekuje inozemni angažman ali mi baš nemamo puno vremena za čekati niti njega a ni druge“.

Pripremni turnir.

“Osmog i devetog rujna smo u Italiji (Jesolo) na turniru zajedno s prvakom Italije, Umana Reyer Veneziom, Koprom i Šibenikom dok 16. i 17. rujna ćemo igrati isto na jednom turniru u mađarskom Paksu. Svjesni smo da malo sa svime kasnimo, protivnike nije baš lako sada pronaći ali odradit ćemo mi dobar posao i u sezonu ćemo ući spremni, to ne brinite“.